OVE RASE PASA ĆE NAJBOLJE ČUVATI KUĆU, NIKO NEĆE SMETI DA PRIĐE: Ako se PLAŠITE onda obavezno morate da ih nabavite
Pas, Foto: Printscreen/Youtube/ Edin Mameledzija

pažnja

OVE RASE PASA ĆE NAJBOLJE ČUVATI KUĆU, NIKO NEĆE SMETI DA PRIĐE: Ako se PLAŠITE onda obavezno morate da ih nabavite

Ljudi koji žive u selima, a koji imaju velika gazdinstva i prostrana dvorišta, često su u dilemi kojeg psa da uzmu kao pouzdanog čuvara

Objavljeno:

Određene rase pasa cenjene su i dobro poznate po svojoj zaštitničkoj naravi, koja do izražaja najviše dolazi kada čuvaju svoj dom i porodicu.

Ako želite pored sebe da imate odanog i neustrašivog životnog suputnika koji će, ako je potrebno, moći i da zaštiti vašu porodicu, onda je ova rasa pasa najbolja za vas.

Nemački ovčar

Cenjeni i dobro poznati kao policijski i vojni psi, nemački ovčari su veliki čuvari i kada je reč o njihovom ljudskom "čoporu". Uzgajana za čuvanje ovaca, ova velika, inteligentna pasmina ima urođenu zaštitničku narav i lojalnost. Nemačke ovčare lako je timariti, vole da budu aktivni, ali znaju i da se opuste. Suprotno uvreženom mišljenju, dobri su i sa decom.

Jedna od omiljenih rasa u seoskim domaćinstvima, jer se lako dresira, poslušan je i život bi dao za svog vlasnika. Neustrašiv čuvar, koji posebno štiti decu u porodici u kojoj se nalazi. Reč je o disciplinovanoj rasi psa koja dozvoljava ljudima da priđu, ne napada, ali ukoliko vlasnik da naredbu, oni koji mu se nađu na putu, ne prolaze baš najbolje. Reč je o psu punom samopouzdanja koja se pokazala kao odličan čuvar domaćinstva, ali i stada.

Akita

Jedna od onih pasmina koja se ne preporučuje ljudima koji nisu ranije imali psa. Akita je tih, ali vrlo zaštitnički nastrojen pas. Vrlo je snažan i treba biti pažljiv kada je u blizini dece. Akitu je najbolje uzeti kao štene i odmah početi s treningom poslušnosti. Ova japanska pasmina uzgojena za lov specifična je i po tome što u kući zna da bude tiha i neprimetna, a napolju izrazito prijateljski raspoložena, ali i oprezna.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.