EVO ZAŠTO TREBA DA JEDETE SLANINU SVAKOG DANA BEZ PRESTANKA: Kad čujete KAKO utiče na ZDRAVLJE, pašćete na pod
Slanina, Foto: Prinztscreen/Youtube/agrotvsrbija3053

OBRATITE PAŽNJU

EVO ZAŠTO TREBA DA JEDETE SLANINU SVAKOG DANA BEZ PRESTANKA: Kad čujete KAKO utiče na ZDRAVLJE, pašćete na pod

Slanina je jedina hrana koja je slana i slatka u isto vreme: Osim toga, ukusna je. Slanina je slano-slatki užitak u kome su ova dva ukusa racionalno raspoređena. To je hrana koja spaja suprotnosti

Objavljeno:

Često čujemo da slanina nije zdrava i da treba da je jedemo što manje, ali da li je to zapravo tačno? Slanina je puna proteina i vitamina, a nema mnogo ugljenih hidrata. Postoji nekoliko razloga zašto bi trebalo da jedete slaninu, bez imalo griže savesti, ali i bez preterivanja u njenoj konzumaciji.

Slanina je jedina hrana koja je slana i slatka u isto vreme: Osim toga, ukusna je. Slanina je slano-slatki užitak u kome su ova dva ukusa racionalno raspoređena. To je hrana koja spaja suprotnosti.

Uopšte ne sadrži ugljene hidrate: Suprotno popularnom verovanju, masti nisu ono što nas čini gojaznim, već ugljeni hidrati. Nauka potvrđuje da možete izgubiti težinu uz pomoć dijete sa malo ugljenih hidrata. Mnogi ljudi misle da nam ugljeni hidrati daju energiju, ali to nije tačno. Čak su i naši preci svoju energiju dopunjavali mastima. Masti su mnogo efikasnije u održavanju energije.

Slanina vrhunsko oružje za mamurluk: Ništa ne leči mamurluk kao masna slanina i šoljica kafe. To je univerzalna istina. Nema boljeg leka za mamurluk od slanine i čizburgera. Ili čizburger sa slaninom.

Slanina
foto: Profimedia

Smanjuje glad: Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete biti siti duže nego da ste se hranili ugljenim hidratima. Ako gladujete, slobodno pojedite slaninu i izdržaćete od doručka do ručka ili ručka do večere. U stvari, između svih obroka.

Ponekad je život bolji kada je malo hrskav: Činjenica je da u životu nije sve glatko, a slanina dokazuje da je tako bolje. Pržena hrskava slanina nas podseća da je život vredan sa svim svojim preokretima.

Ima li išta bolje od buđenja uz miris pržene slanine? Bez obzira kakva je noć iza vas i kakav dan je pred vama, jutarnji miris slanine sigurno će vam podići raspoloženje.

Puna je vitamina: Slanina je puna esencijalnih vitamina B, koji su nam potrebni za održavanje našeg imunološkog sistema. Sadrži 65 odsto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina, 38 odsto vitamina B12 i 36 odsto cinka. Zaboravite multivitamine i okrenite se slanini.

Ne treba da se plašite da ćete se ponekad zamastiti: S vremena na vreme je dobro da se zaprljate, posebno ako to radite sa slaninom.

Slanina
foto: Profimedia

Jeli su je i naši preci: Paleo dijeta je najnoviji hit, ali datira još iz antičkih vremena. Tako su se hranili primitivni ljudi, pre nego što je prerađena hrana postala deo naše ishrane.

Možete je jesti uz bilo koji obrok: Slaninu za doručak? Može! Slanina za ručak? Može! Slanina za večeru? Može! Slanina uvek zvuči dobro, bez obzira na doba dana.

Čak i kada je loša, dobra je: Slaninu čini posebnom to što ne može biti loša. Istina, ponekad ju je teško žvakati i previše je hrskava, ali je ipak jestivo. Uvek će imati bolji ukus od brokolija, zar ne?

Uvek postoji način da uživate u slanini, uprkos svim ograničenjima: Ne volite svinjetinu? U tom slučaju, ćureća slanina je za vas. Slaninu možete dobiti od bilo koje životinje. Slanina je univerzalni jezik.

Bogata je proteinima: Proteini su ključni sastojak zdrave ishrane, a slanina je na sreću puna proteina, piše Elite Daily.

02:49

PANDEMIJA NIJE VREME ZA DIJETU! Suzana Mančić ostala vitka i zdrava uz 3 nezaobilazne namirnice (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Najžena/Slobodanka Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.