OVO SU ZNAKOVI DA STE ZAVISNI OD INTIMNIH ODNOSA: Ako primetite samo jedan odmah se obratite STRUČNJAKU
Ilustracija, Foto: Bernd Leitner / imago stock&people / Profimedia

oprez

OVO SU ZNAKOVI DA STE ZAVISNI OD INTIMNIH ODNOSA: Ako primetite samo jedan odmah se obratite STRUČNJAKU

Ovo su znakovi da ste zavisni od intimnih odnosa

Objavljeno:

Ukoliko praktikujete rizičan seks ili na njega trošite previše novca, to mogu biti gotovo sigurni signali da ste seksualni zavisnik.

Ovo je test na osnovu kojeg možete saznati da li vaše seksualne navike izlaze iz okvira "normalnog", a ako izlaze onda bi trebalo da zatražite pomoć psihologa.

Seks svuda po kući i još neke ideje

Ukoliko se sećate Samante iz čuvene serije "Seks i grad", za nju važi većina stvari s ovog spiska. Testirajte sebe.

Da li seks koristite kao oružje?

Kada u vezi seks koristite kao oružje za ljubomoru ili je to jedini način kojim branite svoju vezu. Imate seks s nekim samo da biste povredili drugu osobu i učinili je ljubomornom.

Da li vam seks pomaže da ublažite negativna osećanja?

Seks je sjajan kada ste pod stresom. Međutim, vi seks posmatrate kao jedini lek i način da se na trenutak opustite i zaboravite na sve. Za vas je seks način bega od surove stvarnosti.

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Da li vam seks pomaže da osetite da ste živi?

Kada ste pod nabojem strasti shvatate da je vredno živeti. Međutim, posle orgazma se sve vrati na staro. Za vas je seks poput droge, koja vam pruža jedine trenutke zadovoljstva. Jedini smisao života vam je seksualni vrhunac.

Najelitniji svetski seks klub: Pravilo, atmosfera, dres kod...

Da li volite rizičan seks?

Kada imate seks s nepoznatom osobom bez kondoma. Kada to radite na mestima na kojima ne bi trebalo. Kada ste toliko opsednuti da ne razmišljate o racionalnim okolnostima i opasnostima.

Da li krijete svoj seksualni život od prijatelja?

Verovatno vas je sramota da pričate šta radite i kako se ponašate kada je vaš seksualni život u pitanju. Ako govorite, iznosite samo neke detalje i to ne zato što vam je neprijatno da pričate o seksu s tom osobom, nego smatrate da to što radite nije u redu.

Da li trošte više novca nego što imate?

Spremni ste da date i poslednji novac zarad seksa. Pritom se ne misli samo na prostituciju, nego kada ste spremni zbog toga da odete na skupu večeru ili da kupite skup poklon, uradite šta god, samo radi seksa, a to vas finansijski mnogo košta.

Ukoliko ste se prepoznali u ovim rečenicama potražite pomoć terapeuta ili iskrenog prijatelja, jer je seksualna zavisnost ista kao i sve druge, a seks za vas predstavlja beg, a ne uživanje.

Bonus video:

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.