CELU KUHINJU ORIBALA SA SAMO JEDNIM PRIRODNIM SASTOJKOM: Žene će odlepiti za ovom CAKOM - jeftino, a efikasno
Čišćenje, Foto: Printscreen/Youtube/Aurikatariina

ovo nam je trebalo

CELU KUHINJU ORIBALA SA SAMO JEDNIM PRIRODNIM SASTOJKOM: Žene će odlepiti za ovom CAKOM - jeftino, a efikasno

Domaćice sve više koriste prirodna sredstva za čišćenje kuće

Objavljeno:

Na društvenim mrežama vlada prava pomama za čišćenjem kuće uz prirodne neškodljive sastojke iz kuhinje. Alison je tiktokerka koja se na mrežama predstavlja pod imenom “Ali stara škola” i svojim pratiocima je otkrila kako da uštede veliku količinu novca na kupovini hemije. Uporne tvrdokorne naslage na rerni, šporetu, u mikrotalasnoj ili na kuhinjskim elementima gotovo je nemoguće skinuti bez jakih hemikalija. Ali, Alison za čišćenje kompletne kuće koristi samo jedno sredstvo koje joj pomaže da jednostavno i lako ukloni fleke, masne mrlje i nečistoće u svom domu. To je alkoholno sirće.

Čišćenje mikrotalasne

Kako je objasnila koristi ga za čišćenje svih površina u kuhinji. Otkrila je trik za brzo čišćenje mikrotalasne rerne. U čašu sipajte do pola sirće i ostatak vode. Stavite je u mikrotalasnu rernu i uključite na nekoliko minuta. Ubrusom ili krpom prebriše mikrotalasnu i lako ćete ukloniti masnoću.

Mikrotalasna
foto: AP

Brisanje radne površine

Rastvor vode i sirćeta koristi za brisanje kuhinjskih elementa, radne površine i poda. Kako bi joj kuća lepo mirisala i bila čista, u teglu sipa sirće, pa ubaci grančice lavande i ruzmarina. Potom zatvori teglu i ostavi da odstoji nekoliko dana. Na kraju doda kriške ili sok od limuna i vodu, pa ovim rastvorom briše radnu površinu, ormariće u kuhinji, a potom i podove u celoj kući. Pprez prilikom korišćenja sirćeta neophodan je kada je u pitanju kameni pod ili mermer, jer sirće može da ostavi fleke koje je nakon toga nemoguće ukloniti.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/Najzena/Vesna Vukadinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.