OVE KOBASICE JE SVAKA KUĆA U JUGOSLAVIJI SPREMALA, DAVILI SU SE U NJIMA: Kulinarsko umeće za koje danas MALO KO ZNA
Kobasice, Foto: Profimedia

recept

OVE KOBASICE JE SVAKA KUĆA U JUGOSLAVIJI SPREMALA, DAVILI SU SE U NJIMA: Kulinarsko umeće za koje danas MALO KO ZNA

Kranjske kobasice važe za jedan od najukusnijih obroka koji potiče iz naših predela

Objavljeno:

Kranjske kobasice vež duže vreme važi za jedan od najslasnijih obroka koji vuče poreklo iz bivše Jugoslavije.

Recept zahteva dosta materijala i vremena, ali kad sve završite svhatićete da se baš isplati.

SASTOJCI

svinjsko meso 7kg

Kobasice
Kobasicefoto: Profimedia

slanina - 2kg

so - 25 dkg

mleveni biber - 5g

beli luk - 2 glavice

2 glavice

belo vino ili voda - pola litra

PRIPREMA

Za početak neophodno je da meso bude od starijih svinja koje imaju barem desetak meseci.

Kobasice
Kobasicefoto: Profimedia

A za pripremu koristite samo one delove od buta, plećke ili vrata.

Uzmite polovinu mesa i slanine i izrežete sve na kockice, a ono što vam ostane sameljite.

Sad je momenat da posolite, zabiberite a onda mu dodajte vino ili vodu, za šta se već odlučite, ali u tečnost pre toga ubacite izgnječeni beli luk.

Neophodno je da sve lepo izgnječite i mešajte otprilike oko jedan sat.

A onda smesom koju ste dobili popunite dobro oprana tanka svinjska creva. Obratite pažnju da creva punite ravnomerno i da ne ostavljate praznine.

Napunjena crijeva oblikujte u skladu sa tim kolika želite da vam bude kobasica

A tek kad to bude gotovo, možete da kobasice ostavite na promaji da se osuše. Nakon toga bi trebalo da ih stavite u pušnicu na nekih nedelju dana, sa tim da morate da ih s vremena na vreme okrežete da bi se ujednačeno osušile.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.