EVO ZAŠTO SE CRKVA PROTIVI ODNOSIMA PRE BRAKA: Postoji brutalan razlog za to, a HRIŠĆANI ovo masovno ne poštuju
Brak, Foto: epa rolex dela pena

DOBRO ZAPAMTITE!

EVO ZAŠTO SE CRKVA PROTIVI ODNOSIMA PRE BRAKA: Postoji brutalan razlog za to, a HRIŠĆANI ovo masovno ne poštuju

Otkrivamo zašto se intimni odnosi pre braka u pravoslavnoj veroispovesti smatraju grehom

Objavljeno:

Biblija, dodajemo, naglašava da je isključivo odnos između muža i žene odobren od strane Boga.

Govoreći o odnosima pre braka, važno je razumeti da, prema Bibliji, svaki fizički kontakt među ljudima pre braka smatra se bludom, teškim grehom pred Bogom. Smrtni greh, kako ga Biblija opisuje, vodi duhovnoj propasti, odnosno, prema Svetom Pismu, kaže se da bludnici neće naslediti Božje carstvo. Ova učenja jasno ukazuju na ozbiljnost preljube i nemoralnosti u duhovnom kontekstu.

Crkva
Crkvafoto: Tamara Trajković

Moderna shvatanja ipak podstiču odnos pre braka

Psiholozi često naglašavaju važnost intimnog odnosa pre braka kao sredstva potpunog upoznavanja partnera i potvrde da njihova veza ima potencijal za dugoročnu harmoniju. To se vidi kao način da partneri provere svoju međusobnu kompatibilnost u svim aspektima života.

Brak
Brakfoto: Profimedia

U manjim sredinama više apstinencije

Neki i dalje smatraju da je intimnost pre braka neprilična i grešna. U manjim mestima, žene često osećaju stid zbog svog predbračnog iskustva. U većim gradovima, ubrzan način života doprinosi većoj slobodi, gde ljudi manje brinu o tuđem mišljenju. U malim mestima, pritisak okoline često podstiče mlade parove na raniji ulazak u brak.

Zajednički život

Crkva, izražavajući svoje neslaganje s intimnim odnosima pre braka, takođe osuđuje vanbračni život, tvrdeći da takvo ponašanje vodi ka grehu i propasti partnerske veze.

BONUS VIDEO

01:30

UDALA SAM SE I NIŠTA SE NIJE PROMENILO MEĐU NAMA, SVE ZBOG OVOGA! Danica Krstić otkrila kakvo razmišljanje može da očuva brak

(Espreso/zenablic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.