OVO JE PRAVILNO MESTO ZA DRŽANJE TANJIRA U KUHINJI: Svi ih stavljaju u ormariće, a zapravo je to VELIKA GREŠKA
Tanjir, Foto: Profimedia

pažnja

OVO JE PRAVILNO MESTO ZA DRŽANJE TANJIRA U KUHINJI: Svi ih stavljaju u ormariće, a zapravo je to VELIKA GREŠKA

Fioke za posuđe treba da budu što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa kako bismo izbegli neprestano hodanje s gomilom tanjira po kuhinji

Objavljeno:

U Srbiji je ustaljeno držati lonce i velike sudove u donjim ormarićima, dok se tanjiri često smeštaju u gornje. Ipak, stručnjaci za dizajn preporučuju odlaganje tanjira u fioke.

Dizajner Krista Gibons tvrdi da je ovo ergonomski bolje rešenje jer se sve održava na nivou struka umesto na visini. Ona ističe da su fioke za posuđe trebale biti postavljene što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa, kako bismo izbegli neprestano hodanje s gomilom tanjira po kuhinji.

Tanjiri u ormariću
Tanjiri u ormarićufoto: Facebook / 爆料公社

Alison Pikart, takođe korisnica fioke za tanjire u svojoj kuhinji, dodaje da su duboke fioke praktičnije za odrasle i olakšavaju deci postavljanje stola ili uzimanje određenih sudova. Ovakvo rešenje čini kuhinju organizovanijom i prilagođenijom svakodnevnim aktivnostima.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.