OVAJ MASLAC JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ JER JE BOMBA ZA ENERGIJU I ZDRAVLJE: Njim "PUNI BATERIJE" pred svaki meč NEMA BOLJEG
Novak Đoković, Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

paŽnja

OVAJ MASLAC JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ JER JE BOMBA ZA ENERGIJU I ZDRAVLJE: Njim "PUNI BATERIJE" pred svaki meč NEMA BOLJEG

Lako je svarljiv, a sporo sagoreva pa tako postepeno snabdeva telo energijom – upravo ono što je Novaku potrebno

Objavljeno: 08:20h

U jelovniku Novaka Đokovića je i indijski maslac, a on se pravi tako što se puter prečisti, a tako se dobija gi, za koji mnogi tvrde da je postan.

U pitanju je prečišćen maslac iz koga se jednostavnim postupkom izbacuju voda, zasićene masne kiseline i laktoza. Neki vole da kažu da puter tako postaje "postan", jer je oslobođen čvrstih komponenti mleka. Odličan je kao namaz, a može se koristiti i za pripremu hrane, kao zamena za ulje.

U indijskoj medicini se ističe da gi puter ima mnogo lekovitih svojstava: jača imunitet, pomaže u varenju.

Maslac, Margarin
foto: Youtube printscreen / OnePotChefShow

Lako je svarljiv, a sporo sagoreva pa tako postepeno snabdeva telo energijom – upravo ono što je Novaku potrebno.

Da biste napravili gi, potrebno je da puter stavite u širu šerpu, na tihu vatru i sačekati da počne da peni. Ovu penu treba skidati sve dok se pojavljuje. Kad puter ostane proziran, procedite ga kroz gazu i posao je gotov.

Pored korišćenja u kulinarstvu, gi se upotrebljava i kao melem za razna kožna oboljenja, ali i za masažu i obloge.

01:05

Slavica Nedeljković pesma o Palestini

(Espreso/srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.