OVAKO TURKINJE PRAVE JELO U KOME SE SRBI DAVE: Zovu ga MENEMEN, a naše domaćice NE ZNAJU ORIGINALNI RECEPT
Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

recept

OVAKO TURKINJE PRAVE JELO U KOME SE SRBI DAVE: Zovu ga MENEMEN, a naše domaćice NE ZNAJU ORIGINALNI RECEPT

Ovako turkinje prave sataraš

Objavljeno:

Jelo iz tradicionalne turske kuhinje koje se priprema u bakarnim posudama.

Menemen je tursko jelo koje je sve više traženo i na ovim prostorima. Služi se uz domaći hrskav hleb, i to tako što se komadi hleba umaču u menemen i jede se direktno iz posude u kojoj je jelo pripremano.

To su zapravo jaja pripremljena na turski način i fantastičan je recept za doručak sa povrćem uz sir.

Jelo je veoma ukusno, lako za pripremu i ima jednostavne sastojke – povrće, sir, jaja.

Tradicionalno se priprema u bakrenim posudama.

Menemen je veoma sličan jelu koje mi zovemo sataraš ili bećarac, ali ipak drugačiji, piše Danas.rs.

Sastojci:

  • 3 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 150 g tvrdog belog sira
  • 1 ljuta paprika po želji
  • 3 jajeta
  • so, biber
  • puter
  • maslinovo ulje
  • peršun, nana, mladi luk
Sataraš
foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

Priprema:

  1. Paprike iseći na kockice, pržiti 10 minuta na puteru i ulju, dodati sitno naseckani oljušteni paradajz. Sve zajedno kuvati nekoliko minuta, pa dodati sir i mešati da se sit otopi i sjedini sa povrćem. Sipati začine i dodati još malo putera.
  2. Nastaviti par minuta sa prženjem da se smanji tečnost iz paradajza, a zatim napraviti udubljenja u povrću i spustiti u to jaja.
  3. Promešati malo jaja viljuškom i sve zajedno kuvati još par minuta. Gotovo jelo posuti naseckanim peršunom, nanom ili naseckanim mladim lukom. Servirati uz domaći hrskav hleb.

Bonus video: Recept za POPECE

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/Zadovoljna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.