pažnja
NUTRICIONISTKINJA RAIČEVIĆ SAVETUJE SVE SRBE KAKO DA JEDU NA SLAVAMA: Evo šta MORATE da znate za PEČENJE i ALKOHOL
Nutricionistkinja Milka Raičević otkriva kako da se ne prejedemo tokom slava i praznika
Sezona slava obično podrazumeva prejedanje i gomilanje zaliha hrane za zimu u vidu stvaranja endokrinih rezervi iliti sala. Tada često se opustimo i nemamo meru u jelu i piću, što ne bi trebalo da bude navika.
Nutricionistkinja Milka Raičević za Prva TV govorila je kako da ograničimo unos prekomernih kalorija tokom sezona slava i praznika. Kako ističe, najbitnije od svega jeste da budete umereni.
"Kada su u pitanju ljudi koji vole da nazdravljaju, a nemaju dobro iskustvo što se tiče pića, pogotovo kada su u pitanju dame, onda bi bilo dobro da krenu od kuće siti", savetovala je doktorka i zatim objasnila da pre samog nazdravljanja bilo bi dobro da popijete prvo vodu pa piće.
"Ono što će vam 'glavu spasiti' da ne uneste toliko kalorija, to su salate, ali one izvorne - kiseli kupus i zelena salata i supe i čorbe", savetuje Milka.
Kada je reč o pečenju, bilo bi dobro da iscedite malo limuna preko njega. Na taj način bićete u manjem izazovu da ga više pojedete, jer C vitamin sprečava nastanak problema sa digestivnim traktom, robavom i stolicom.
Bonus video:
(Espreso/Mondo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!