uuuh, kakve su
NAJKREMASTIJE ŠPAGETE KARBONARA PROBUDIĆE VAM SVA ČULA: Originalni recept za ITALIJANSKI UKUS na tanjiru
Kada pomenemo Italiju, svima je jedna od prvih pomisao italijanska kuhinja koja je osvojila svet
Hrana na bazi testenina sa lakoćom se uvukla u sve domove. Ma koliko svi pokušavali da iskopiraju recepte šarmantnih Italijana, retko kome je to pošlo za rukom.
Jedna od omiljenih pasti je karbonara, upravo zbog svog kremastog ukusa koji budi sva čula.
Sastojci:
maslinovo ulje
150 g tanko narezane pančete
250 g špageta
2 jaja
50 g rendanog parmezana
sol i biber
Priprema:
Skuvati špagete u vodi sa malo soli i maslinovog ulja. U malo maslinovog ulja pržiti pančetu dok ne bude hrskava. Potom, izmutiti jaja i začiniti sa malo soli i bibera, te dodajte sitno rendan parmezan.
Skuvane pančete stavite u tiganj sa pančetom, promešati i pržiti zajedno još dva minuta. Kada sklonite sa šporeta dodajte smesu od jaja i parmezana. Mešati sve dok ne postane gusto i kremasto.
BONUS VIDEO
(Espreso/srecnarepublika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!