NAUČNICI OTKRILI ZAŠTO UŠI SA GODINAMA POSTAJU SVE VEĆE I VEĆE: Istina će vas PRENERAZITI, niste mogli ni zamisliti
Uši, Foto: Printscreen/Youtube/Business Insider

paŽnja

NAUČNICI OTKRILI ZAŠTO UŠI SA GODINAMA POSTAJU SVE VEĆE I VEĆE: Istina će vas PRENERAZITI, niste mogli ni zamisliti

Uši ipak tokom godina ne rastu već se izdužuju

Objavljeno:

Dok mnogi delovi tela postaju sve manji svake godine, postoji jedan za koji se čini da vremenom postaje sve veći - naše uši.

Uši ipak tokom godina ne rastu već se izdužuju.

- Kao što druga tkiva lica, kao što su obrazi i vilice, imaju tendenciju da se rastežu, tako se rastežu i strukture uha - kaže dr Nina Šapiro, pedijatrijski specijalista za uho, nos i grlo u Vestside Head and Neck u Los Anđelesu.

- Ono što se zapravo menja je meko tkivo, što znači hrskavica spoljašnjeg uha ili ušne školjke, i lobula ili ušna školjka. Starenje smanjuje naš nivo kolagena, koji daje integritet koži i hrskavici, što dovodi do istezanja tih tkiva. Funkcionalni delovi uha, uključujući bubnu opnu, ušne kosti i strukture unutrašnjeg uha, nisu pogođeni, piše Huff Post.

Šapiro ima nekoliko teorija o tome kako se ovo može odigrati za različite ljude.

Uvo, Uši, Bol
foto: Profimedia

- Oni sa većom labavošću mišića lica i kože mogu imati veću sklonost ka izduženju ušne hrskavice i ušnih resica. Veličina i kontura ušiju imaju tendenciju da se javljaju u porodicama, pa iako možda ne postoji stvarni „gen“ za velike uši, verovatno ćete naći da su oblik i veličina ušiju slični od jednog člana porodice do drugog. Drugi krivac može biti vaša dugogodišnja ljubav prema nošenju nakita. Pojedinci sa višestrukim pirsingom ili oni koji nose teže minđuše mogu razviti duže i rastegljivije ušne resice kako stare. Ako nosite minđuše, pazite da zamenite teške minđuše nekim lakšim ili da ih nosite povremeno.

00:52

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE KINEZA! Pronašli lek protiv STARENJA? Dokazano PRODUŽAVA ŽIVOT za 25 posto! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.