OVAJ NAPITAK VAS "BUDI IZ MRTVIH" AKO GA POPIJETE UJUTRU: Diže vas bolje nego ijedna TABLETA, prava je BOMBA
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/JECA SVAŠTARICA

paŽnja

OVAJ NAPITAK VAS "BUDI IZ MRTVIH" AKO GA POPIJETE UJUTRU: Diže vas bolje nego ijedna TABLETA, prava je BOMBA

Sastojci potrebni za pripremu ovog osvežavajućeg napitka su tri omiljene namirnice - jabuke, limun i voda

Objavljeno:

Svima nam je ujutru potrebna prava "bomba" od napitka koja će nas momenatalno razbuditi. Sada imamo priliku da to i napravimo brzo i jednostavno!

Sastojci potrebni za pripremu ovog osvežavajućeg napitka su tri omiljene namirnice - jabuke, limun i voda.

Jabuke i limun su poznati po svojim brojnim blagodetima koje imaju pozitivan uticaj na zdravlje, ali i na proces mršavljenja.

Jabuka
foto: Profimedia

Jabuke su bogate vlaknima koja usporavaju varenje i pružaju osećaj sitosti. Osim toga, jabuka ima nizak glikemijski indeks, što znači da neće izazvati nagli skok šećera u krvi. One su takođe prirodni izvor pektina, rastvorljivih vlakana koja podstiču prolazak hrane kroz probavni sistem.

Limun
foto: Printscreen/Youtube/CarnexWeb

Limun je odličan za detoksikaciju organizma, podstiče eliminaciju viška tečnosti i doprinosi smanjenju celulita. Takođe, poznat je kao niskokalorična namirnica koja usporava apsorpciju masnoća u organizmu. Visok sadržaj vitamina C u limunu jača imunološki sistem.

Način pripreme je jednostavan. U posudu s vodom stavite dva iseckana limuna i tri jabuke narezane na kolutove, ostavite da proključa. U međuvremenu, na dno bokala stavite kolutove jednog limuna i jedne jabuke. Kada smesa u posudi proključa, izvadite voće i prelijte prokuvanom vodom. Ostavite da se ohladi, zatim uživajte u osvežavajućem napitku!

01:18

DA LI STE ČULI ZA BALKANSKI LJUBAVNI ELIKSIR? Etnološkinja o šok receptu za napitak: OVO JE GLAVNI SASTOJAK BEZ KOGA NE MOŽE

(Espreso/republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.