TREBALO JE DA BUDE NAJLEPŠA NA SVETU A GOLE SLIKE SU JOJ RASTURILE ŽIVOT: Reagovalo 30 DRŽAVA, žestoko je KAŽNJENA
Bernarda Marovit, Foto: prentscreen/youtube/Sắc Việt Nam Hương

paŽnja

TREBALO JE DA BUDE NAJLEPŠA NA SVETU A GOLE SLIKE SU JOJ RASTURILE ŽIVOT: Reagovalo 30 DRŽAVA, žestoko je KAŽNJENA

Bila je predodređena za uspeh, godišnji kalendar za 1982. godinu magazina Start, koji je tada zamenjivao Plejboj, zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350 hiljada primeraka

Objavljeno:

Bernarda Marovt bila je jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije osamdesetih godina, mnogi su joj predviđali blistavu karijeru, ali onda je sve krenulo nizbrdo.

Bila je predodređena za uspeh, godišnji kalendar za 1982. godinu magazina Start, koji je tada zamenjivao Plejboj, zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350 hiljada primeraka. Postala je Miss Starta i Miss Penthausa pre nego što je odlučila da oproba sreću i na samom izboru za Miss.

Bernarda je izabrana za Miss Jugoslavije na izboru u Zagrebu 1982. godine. Iako nije prošla u prvom krugu za Miss Hrvatske, jer je žiri imao neke druge favorite, upala je na takmičenje umesto misice koja je odustala. A ti isti izbori lepote su je proslavili, ali i uništili u kratkom roku.

Na dan izbora za Miss sveta objavljene su Bernardine golišave fotografije. Lepa Slovenka kažnjena je diskvalifikacijom, za nju se moglo glasati, ali nije smela da pobedi.

Bernarda Marovt
foto: prentscreen/youtube/Sắc Việt Nam Hương

''Bio je, možemo reći, pravi skandal tada jer ljudi nisu navikli, to je bilo nešto novo, mogu reći iznenađenje, ali onda se navikneš - kažeš, dobro, jednom sam to probala, dobro, gotovo'', ispričala je jednom Bernarda.

U mnogim anketama Bernarda je bila proglašena najlepšom misicom koju je Jugoslavija ikada imala.

Međutim, da sve ne padne u vodu, 30 fotografa iz raznih delova sveta proglasili su je kao Miss fotogeničnosti i dodelili joj titulu najfotogeničnije devojke na svetu. Potom je proglašena top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je 3.000 dolara dnevno.

Od tada je prošlo više od 40 godina, a danas je Bernarda potpuno neprepoznatljiva.

Bernarda Marovt
foto: prentscreen/youtube/Vaš Kanal

Iako i dalje održava vitku liniju, godine su učinile svoje, pa je tako njen odraz u ogledalu puno stariji, mada je i dalje prelepa, a sudeći po njenom Instagramu Bernarda je i dalje u svetu modelinga, a zaštitni je znak za jednu marku nakita.

U rodnoj Sloveniji je otvorila školu manekenstva, a u Italiji ima modnu agenciju.

04:13

BIVŠA MIS JUGOSLAVIJE NAPRAVILA POMETNJU U EMISIJI: Rekla da je OSIGURALA sve što je operisala, A EVO O KOJIM SE OPERACIJAMA RADI

(Espreso/kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.