6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA UKLANJANJE DOSADNE BUĐI: Majstorske cake koje ne koštaju NIŠTA, a vrlo su efektne
Buđ, Foto: Profimedia

SAZNAJTE

6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA UKLANJANJE DOSADNE BUĐI: Majstorske cake koje ne koštaju NIŠTA, a vrlo su efektne

Ljubitelji čišćenja otkrili su šest efikasnih rešenja za probleme s buđi

Objavljeno:

Nema ničeg dosadnijeg nego provesti godine ribajući, samo da bi se tvrdokorna buđ ponovno pojavila samo dan kasnije.

Zapravo, ovi brzi i jednostavni trikovi su super jeftini i možda već imate ono sve što je potrebno u vašim ormarićima.

Objavom na društvenim mrežama, u grupi koja broji preko neverovatnih 341.000 članova, anonimna korisnica pitala je stručnjake za čišćenje savet kako se zauvek reši buđi, piše The Sun.

Mnogi su nestrpljivo pohrlili u komentarima da podele svoje savete, među kojima se pojavljuje šest popularnih metoda – ulje čajevca, so, stirilišuća tećnost za bebe, sirće, tečnost za pranje posuđa i izbeljivač.

Buđ, Ribanje kupatila, Kupatilo
foto: Profimedia

Evo kako ih koriste: – Ulje čajevca – preporučuju. Postupak se sastoji od toga da pomešate dve kašičice ulja čajevca s dve šoljice vode i raspršite rastvor po buđi, te objašnjavaju da ovo može biti izuzetno učinkovita metoda u borbi protiv iste.

– Stavite šoljicu soli pored prozora da upije vlagu, dobro prozračite, otvorite prozore nakon tuširanja, kuvanja i sušenja, očistite sve što dodaje vlagu u vazduh – dodaju drugi ljubitelji trikova za čišćenje.

Neki su okrivili i kondenzaciju, preporučujući brisanje sve vidljive plesni s dečjom tečnosti za sterilizaciju, pomešanu s vodom, a zatim sušenje područja krpama od mikrofibera.

– Osim toga ostavite prozore malo otvorene tokom dana, ponovite i uskoro bi se trebalo smiriti, ali mrlje od buđe nikada neće izaći iz silikonskih zaptivki oko prozora pa obnovite malo nakon što ih tretirate – dodaju.

Savetovali su i upotrebu sirćeta.

– Firma koja se bavi problemima sa buđom rekla mi je da operem područje vrućom vodom i tečnosti za pranje suđa – podelili su savet.

Neki su takođe predložili i korištenje izbeljivača.

– Izbeljivač. Kad god sam to radio, nisam imao problema s vraćanjem – objašnjavaju oni, a prenosi 24sata.hr.

BONUS VIDEO

01:25

EVO KAKO PREPOZNATI NAJSLAĐU LUBENICU! Uzgajivač otkrio genijalan trik koji malo ko zna SA OVIM METODAMA NIKADA NEĆETE POGREŠITI

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.