NAJMEKŠI MRAMORNI KUGLOF PO RECEPTU BAKA JELE: Pamučast i mekan, jedva ćete se zaustaviti - nema bolje poslastice
Mramorni kuglof, Foto: Privatna arhiva

jeftino, a ukusno

NAJMEKŠI MRAMORNI KUGLOF PO RECEPTU BAKA JELE: Pamučast i mekan, jedva ćete se zaustaviti - nema bolje poslastice

Savšreno ukusan i mekan - mramorni kuglof

Objavljeno:

Ako ste miljenik slatkih stvari, onda je ovo savršen slatkiš za vas - mramorni kuglof po receptu naše baka Jele će vam zadovoljiti sva čula. Tako je mekan i baršumast da ćete jedva prestati da ga jedete.

Potrebno je:

50 gr maslaca moze margarin

50 ml maslinovog ulja

100 -150 gr secera

200 gr kisele pavlake

4 jaja

korica limuna

malo soli

200 gr brasna

1 prasak za pecivo

100 gr suvog grozdja

100 gr cokolade za kuvanje ili 1 puna kasika kakaa

Priprema:

U miser staviti maslac, secer pavlaku i miksati mikserom. Dodati ulje, koricu limuna jedno po jedno jaje.

Mramorni kuglof
Mramorni kugloffoto: Privatna arhiva

Dodavati brasno sa praskom za peciva i malo soli. Izmiksano testo podeliti. U 1/3 testa staviti istopljenu cokoladu a u svetliji deo suvo grozdje,

Mramorni kuglof
Mramorni kugloffoto: Privatna arhiva

Kuglof podmazati uljem ako je silikonski ako je teflonski posuti i brasnom.

Mramorni kuglof
Mramorni kugloffoto: Privatna arhiva

Dodavati u krug svetlo i tamno testo preko kasikom tako do vrha. Izravnati i peci na 180 stepeni C sat vremena ili na 200 stepeni 50 minuta.

Mramorni kuglof
Mramorni kugloffoto: Privatna arhiva

Ostaviti da se prohladi pa ga seci. Predobar mirsan . Zapisite recept zatrebace

BONUS VIDEO

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.