ZABORAVLJENA TORTA KOJU NAŠE BAKE PRAVE NA NAJBOLJI NAČIN: "Ledena kraljica" - 2 kremasta fila koja niko ne odbija
Torta Ledena kraljica, Foto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

ima li išta bolje od ovoga?

ZABORAVLJENA TORTA KOJU NAŠE BAKE PRAVE NA NAJBOLJI NAČIN: "Ledena kraljica" - 2 kremasta fila koja niko ne odbija

Naše bake prave zaboravljenu tortu "Ledenu kraljicu" sa dva kremasta fila koja niko ne odbija

Objavljeno:

Nikada nam nije dosta torti, kolalča, pita i drugih poslastica.

Svi smo navikli da nam mame i bake spremaju uvek ono što volimo, kao što je torta Beli anđeo koja svojim filom pobeđuje svaku drugu.

Međutim, to nije jedina poslastica koja će vam biti omiljena, kada vidite kako se pravi torta Ledena kraljica koja je skroz zaboravljena.

Raskošna, kremasta, bogata filom...

Svidećete vam se prvo priprema, a tek kad je probate...

Spremanje kore za tortu
Spremanje kore za tortufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Ovo su sastojci za recept:

Za kore treba:

50 g maslaca

15 belanaca

300 g bele čokolade

18 kašika šećera

Kora u plehu
Kora u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

30 kašika mlevenih orasa

3 kašike brašna

Za prvi fil:

250 g maslaca

15 žumanaca

Kore za tortu
Kore za tortufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

75 g bele čokolade

300 g šećera

Za drugi fil:

500 ml slatke pavlake

Za glazuru:

125 g maslaca

Prvi fil preko torte
Prvi fil preko tortefoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

200 g bele čokolade

Sada ide priprema:

Umutite pet belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šest kašika šećera, kašiku brašna i na kraju deset kašika mlevenih oraha. Ispecite tri takve kore. Na svaku koru sipajte po 100 grama bele čokolade rastopljene sa maslacem. Skuvajte žumanca na pari sa šećerom. Dodajte rastopljenu belu čokoladu. U prohlađenu smesu dodajte penasto umućen maslac. Umutite slatku pavlaku.

Drugi fil preko torte
Drugi fil preko tortefoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Ređajte koru prelivenu čokoladom, žuti fil, slatku pavlaku i tako dok ne utrošite sav materijal. Ukrasite tortu glazurom napravljenom od bele čokolade rastopljene sa maslacem, aonda i ukrasite po želji.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

(Espreso/Svetplus.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.