NAJUKUSNIJI KAFANSKI PODVARAK: Profesionalni kuvari u njega dodaju 1 vrstu mesa - recept koji svi zapisuju
Kafanski podvarak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

ovo je i više nego dobro

NAJUKUSNIJI KAFANSKI PODVARAK: Profesionalni kuvari u njega dodaju 1 vrstu mesa - recept koji svi zapisuju

Najukusniji kafanski podvarak profesionalnih kuvara koji u njega dodaju slaninu zbog kojeg je sočan, a recept svi zapisuju

Objavljeno: 17:08h

Ideja za ručak nam uvek ponestane, pa je zato za mnoge žene dobro da isprobaju nešto drugačije i ukusnije.

Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.

Uz svaki specijalitet je dobro imati salatu, a znamo da je kafanska kupus salata jedna od najboljih, pa samim tim iskoriste glavice koje ste kupili za kiseljenje i svojim najmilijima je napravite prvom prilikom.

Kada je u pitanju hrana, za vas je tu kafanski podvarak profesionalnih kuvara na kojem će vam svi pozdavideti kada osete miris, a oni koji ga probaju neće poželeti drugačije da ga spremaju.

Seckanje crnog luka
Seckanje crnog lukafoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Recept nije težak, a ovo su sastojci za njega:

začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode

2 glavice kupusa (oko 1 kg)

150-200gr slaninice

Slaninica
Slaninicafoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

2 glavice crnog luka

oko 500 grama svinjskih šnicli

Svinjske šnicle
Svinjske šniclefoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

3-4 čena belog luka

Priprema ide ovako:

Prženje šnicli
Prženje šniclifoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Na ulju prepržite meso da se uhvati lepa korica.

Izvadite meso i ostavite ga sa strane, pa na toj masnoći predinstajte crni luk, beli luk, i slaninicu.

Kuvanje podvarka u šerpi
Kuvanje podvarka u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Kasnije dodajte sitno seckan kupus i začine.

Slaninica i crni luk
Slaninica i crni lukfoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Sve izmešajte pa zatim posložite u vatrostalnu činiju i zapecite u rerni.

Ovakav podvarak je pun pogodak.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.