ŽENE OTKRILE KADA IM DOSADI IGRANJE U KREVETU SA PARTNEROM: Nije im biloo teško da kažu ŠTA IH NERVIRA
Ljubav, Foto: Jacob Lund / Alamy / Alamy / Profimedia.

morate da znate

ŽENE OTKRILE KADA IM DOSADI IGRANJE U KREVETU SA PARTNEROM: Nije im biloo teško da kažu ŠTA IH NERVIRA

U studiji je učestvovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci

Objavljeno:

Čini se kao jednostavno pitanje, ali naučnici se još uvek ne mogu složiti oko toga šta tačno čini seksualni nagon ili kako ga izmeriti kod muškaraca ili žena. Iako hormoni igraju ulogu, nije uvek jasno koliku razliku oni prave. Ali drugi faktori – psihološki, društveni i fizički – takođe učestvuju u stvaranju vašeg libida.

U studiji Univerziteta Southempton učestvovalo 11.508 osoba, a rezultati pokazuju da 34 posto žena izgubi interes za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 posto muškaraca, piše The Atlantic.

Muškarac i žena
Muškarac i ženafoto: Profimedia / Hugo Felix / Panthermedia /

“Naša saznanja pokušavaju da prodru malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvalitet i dužina veze, ali i komunikacija s partnerom presudna za seksualni interes“, kaže profesorka Sintija Grejem.

U studiji je učestvovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše da pričaju o seksu nego muškarcima.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg ubicu strasti u braku navode dolazak dece u porodicu.

Bonus video:

05:31

Danas na meniju kod Seke i Raše krompir harmonika!

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.