EVO KAKO HLADNO VREME UTIČE NA SE*SUALNU ŽELJU KOD PARTNERA: Na ovo mnogi nikad ne pomisle - muškarci više UGROŽENI
Intimni odnosi, Foto: Alistair Heap / Alamy / Alamy / Profimedia

ko bi rekao?!

EVO KAKO HLADNO VREME UTIČE NA SE*SUALNU ŽELJU KOD PARTNERA: Na ovo mnogi nikad ne pomisle - muškarci više UGROŽENI

Iako su žene sigurne u to kako su muškarci uvek raspoloženi za se*s i da želja kod njih uvek postoji stručnjaci tvrde obrnuto

Objavljeno:

Naime, hladni zimski meseci mogu da "rasture" muškarce na više načina, kako oni kažu. Promena godišnjih doba može dovesti do vrste depresije koja može povećati rizik od erektilne disfunkcije, piše britanski San.

Abas Kanani farmaceut u Hemist klinici kaže da kraći i mračni dani mogu da učine da muška energija potpuno nestane.

seks
foto: Jiri Schott / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

- Mnogi muškarci doživljavaju promene u svom raspoloženju i libidu tokom zimskih meseci. Se*s zahteva energiju, kako fizičku tako i mentalnu. Tokom zime imamo takođe tendenciju da se ne hidriramo dovoljno i to nije idealno za postizanje i održavanje erekcije - ističe on.

U zimskim mesecima kod muškaraca može doći do pada libida

Sezonski afektivni poremećaj pogađa veliki broj muškaraca, napominju stručnjaci i on se može pojaviti u bilo koje doba godine ali je najčešći tokom hladnih dana. Posledica je manjeg izlaganja sunčevim zracima koji utiču na mozak, tako što povećava količinu melatonina, hormona zbog kojeg se osećamo pospano. Niži nivo sunčeve svetlosti može takođe smanjiti količinu serotonina koje telo proizvodi, a to je povezano sa depresijom i utiče na unutrašnji sat našeg tela.

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Simptomi uključuju neraspoloženje, nedostatak energije, razdražljivost, a može povećati erektilnu disfunkciju. Ovaj poremećaj pogađa veliki broj muškaraca pogotovo u Britaniji, a često je uzrokovan problemima mentalnog zdravlja poput depresije i anksioznosti. Jedna studija je pokazala da je više simptoma ED dijagnostifikovano u bolnicama u zimskoj sezoni od 2010. do 2020. godine.

Gugl pretraga je sa druge strane pokazala kako je ovo rastući trend u Americi jer je ED među najtraženijm pojmovima na pretrazi. Stručnjaci upozoravaju da alkohol, manje vežbanja i loša ishrana mogu povećati rizik od ED. Kanani napominje kako kolač i keks mogu biti primamljiviji od voća i povrća u hladnijim mesecima ali isto mogu doneti štete.

BONUS VIDEO

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/srecna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.