ZAPOSTAVLJENA POSNA TORTA KOJA SE PRAVILA SAMO U JUGOSLAVIJI: Ukusna, kremasta i sočna - starinski recept
Posna Moskva šnit torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

takve nema nigde

ZAPOSTAVLJENA POSNA TORTA KOJA SE PRAVILA SAMO U JUGOSLAVIJI: Ukusna, kremasta i sočna - starinski recept

Posna Moskva šnit torta je zapostavljena torta koja se samo pravila u Jugoslaviji, po starinskom receptu zbog kojeg je ukusna, kremasta i sočna

Objavljeno:

S obzirom da su slave već uveliko krenule, neke od njih nisu mrsne, pa će ženama dobro doći jedna posna torta.

Znamo da je Moskva šnit jedna od omiljenih, a vi sada možete da je napravite i u posnoj verziji po starinskom receptu, kao što se spremala u Jugoslaviji.

Kremasta, ukusna, lagana...

Za sve prilike je idealno rešenje i sa njom nema šanse da pogrešite, jer će vam svi tražiti parče više.

Orah u činiji
Orah u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Sastojci koji su potrebni za ovaj recept su:

Za jednu koru:

250 g brašna

2 male šoljice (od o,7 dl.) šećera

5 kašika mlevenih oraha

2 šoljice kisele vode

Sastojci za posnu Moskva šnit tortu
Sastojci za posnu Moskva šnit tortufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

2 kašike kakao praha

1 šoljica ulja

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika meda

Za prvi fil:

150 g prah šećera

1,3 l soka od ananasa

Pravljenje kore za posnu Moskva šnit tortu
Pravljenje kore za posnu Moskva šnit tortufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

250 g margarina

250 g pudinga od vanile

2 dl soka od ananasa iz konzerve

10 kašika šećera

Za drugi fil:

500 ml posne slatke pavlake

Porebno je još:

Kora u plehu za posnu Moskva šnit tortu
Kora u plehu za posnu Moskva šnit tortufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

1 konzerva ananasa.

300 g višanja

Ovako se pravi:

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni C 20 min (pleh 23×33).

Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.

Filovanje posne Moskva šnit torte
Filovanje posne Moskva šnit tortefoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.

Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku.

Višnje staviti u cediljku da se ocede.

Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.

Višnje preko fila za posnu Moskva šnit tortu
Višnje preko fila za posnu Moskva šnit tortufoto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.

Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.

Torta je dosta“visoka“. Možete koru praviti i u većem plehu (npr. 38×26 ispadne 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Posnajela.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.