VIKTORIJA JEDE SAMO MESO, SLANINU I JAJA A ONO ŠTO SE DESILO NJENOM TELU JE ZAPREPAŠĆUJUĆE: Lekari su bili šokirani
Viktorija, Foto: Prinstcreen/Tiktok/vic.ferraz

paŽnja

VIKTORIJA JEDE SAMO MESO, SLANINU I JAJA A ONO ŠTO SE DESILO NJENOM TELU JE ZAPREPAŠĆUJUĆE: Lekari su bili šokirani

Otkako je počela da jede meso, jaja i puter Viktorija tvrdi da ima više energije, da su joj kosa, zubi i nokti lepši i da više nema akne, bolove u zglobovima i nadutost.

Objavljeno:

Studentkinja prava Viktorija Feraz (23) godinu dana bila je na veganskoj ishrani, a onda je odlučila da napravi veliki zaokret i okrene se proteinima životinjskog porekla.

Otkako je počela da jede meso, jaja i puter Viktorija tvrdi da ima više energije, da su joj kosa, zubi i nokti lepši i da više nema akne, bolove u zglobovima i nadutost.

- Za mene je svaki dan drugačiji, jer slušam šta mi telo poručuje. Za doručak jedem svinjsko meso, jaja, slaninu, pljeskavice..., samo hranu životinjskog porekla - otkriva Viktorija.

Ona dodaje da je iz ishrane isključila voće, ugljene hidrate i prerađeni šećer. Jedino s vremena na vreme pojede malo borovnica.

Viktorija je odrasla na raznovrsnoj hrani – jela je i voće, i povrće, i meso, i žitarice, i mlečne proizvode. Problem je nastao kad je procenila da ima višak kilograma i da bi trebalo da smrša. Tad se odlučila za veganski način ishrane.

U jednom trenutku je pomislila da je netolerantna na laktozu. Kasnije je zaključila da je njeno telo imao problem dok se prilagođavalo biljnoj ishrani, te da je zbog toga ima simptome koje je povezala sa netolerancijom na laktozu.

- Imala sam mnogo problema sa crevima, često bih se nadimala. Uz to, osećala sam se umorno. Imala sam akne. Osećala sam bolove u vilici, imala sam probleme sa sinusima i gotovo svakodnevne glavobolje. Znala sam da to nije normalno – komentariše Viktorija koja detalje o svom režimu ishrane deli na TikToku.

@vic.ferraz when your body is communicating with you via symptoms its telling you something is wrong. its not normal! #healingthyroid #animalbased #carnivorediet #naturalhealing #guthealth #wellness #properhumandiet #acnehealing #foryoupage #liondiet ♬ original sound - literallylikesoiconic

Otkako je prešla na proteinsku ishranu životinjskog porekla na mrežama je napadaju, pišući joj da "njeno kupatilo sigurno mnogo smrdi".

- Ja ne jedem prerađene namirnice, šećere, niti ulja iz semenki koja stvaraju zapaljenski proces u našem telu – brani se Viktorija.

Karnivor način ishrane baziran je na proteinima životinjskog porekla

Veruje da će "zajednica mesoždera" koja brzo raste inspirisati druge da preispitaju svoju ishranu.

Iako Viktorija kaže da joj je promena načina ishrane donela dobro zdravlje, dosadašnje studije sprovedene na temu ishrane bazirane isključivo na proteinima životinjskog porekla to ne potvrđuju. Iako je istina da je karnivor način ishrane, odnosno takozvana mesna dijeta sve popularnija u svetu, nutricionisti je ne preporučuju i podsećaju da je samo uravnotežena ishrana prihvatljiva za očuvanje zdravlja.

05:13

VEGANI I ONI KOJI NE JEDU GLUTEN UVEK ZAVRŠE NA FAST FUDU Nutricionistkinja tvrdi: U zabludi su ako misle da se HRANE ZDRAVIJE

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.