STAVITE SO U ODVOD SUDOPERE I MOĆI ĆETE U NJU DA BACATE I TALOG OD KAFE: Trik prost, a REZULTAT nikad bolji
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/ MissusWhoDoesStuff

MORATE ZNATI

STAVITE SO U ODVOD SUDOPERE I MOĆI ĆETE U NJU DA BACATE I TALOG OD KAFE: Trik prost, a REZULTAT nikad bolji

Stavirte so u odvod i gledajte magiju

Objavljeno:

Kako biste zimi začinili jela ili očistili prilaz od snega, so može biti od velike pomoći u vašem domu. Ovaj sastojak bez kojeg ne možete u kuhinji može biti savršeno rešenje za mnoge kućane probleme s kojima se svakodnevno susrećete.

Zahvaljujući svojstvima odmašćivanja, uklanjanja kamenca i neprijatnih mirisa, so olakšava vaše svakodnevne poslove u kući.

Evo 6 različitih tehnika za korišćenje soli kao proizvoda za domaćinstvo:

Očistite svoju peglu

Ako se nešto otopi i zalepi za površinu vašeg pegle, budite sigurni da se to može lako rešiti! Podesite peglu na najvišu temperaturu, pa uzmite novine i obilato ih pospite solju. Kad se pegla zagreje, stavite je na papir i pomerajte ga napred-natrag oko 1 minut. So će odvojiti talog s dna vaše pegle tako da će ostati na papiru. Na taj način će pegla biti čista i glatka, kao nova.

Uklonite mrlje od jaja

Čišćenje površine na koju vam je slučajno ispalo jaje može biti težak zadatak i zahteva gomilu papirnatih ubrusa. Sve što treba da uradite je da naneste dobru količinu soli na zahvaćeno područje i ostavite da odstoji 10-15 minuta. So ima zgrušavajući efekat, tako da ćete uspeti da s lakoćom otklonite ostatke.

Otporna na plamen

Zapaljena krpa jedna je od najčešćih nezgoda tokom kuvanja. Ako je tako, nemojte paničariti! Kako biste sprečili širenje vatre, sipajte veliku količinu soli direktno na plamen kako biste spriječili protok kiseonika koji deluje kao katalizator. Ovaj trik će ugasiti vatru za nekoliko sekundi.

Sudopera, Soda bikarbona, Sirće, Čišćenje sudopere, Odvod
foto: Printscreen TikTok/muza.licno

Odmastite posude

Ako ste zaboravili da smanjite vatru pri kuvanju ručka i sve što je ostalo čađavi ostaci, čišćenje toga može biti prilično oštra kazna. Kako biste je očistili posudu i jednostavno uklonili zalepljene ostatke hrane, potpuno prekrijte unutrašnjost posude dobrim slojem soli i zatim dodajte malo vode. Slana voda će delovati kao odmašćivač koji će ukloniti sve i uštedeti vam ogroman trud. Nakon 10 minuta sve što treba da uradite je da isperete slanu vodu i očistite posudu kao i obično.

Začepljenje odvoda

Još jedan prilično čest problem kada želite očistiti kadu ili sudoperu su razni ostaci koji začepljuju odvod. Kako biste izbegli začepljenje, pomešajte ¼ šoljice sode bikarbone s jednakom količinom soli. Sipajte smesu direktno u odvod. Zatim sve prelijte s ½ šoljice limunovog soka. Smesa će postati pjenušava. Ostavite da odstoji najmanje 15 minuta. U međuvremenu zakuvajte šerpu vode i izlijte ključalu vodu direktno u odvod nakon isteka vremena mešanja kako biste isprali sve ostatke praha.

Bonus video:

01:19

Akcija-Iregularni migranti

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.