Ilustracija, Foto: Printscreen/Reddit/ZadarskiDrake
recept
NAPRAVITE OVAJ SLAVSKI KOLAČ I SVE KOMŠINICE ĆE VAM POZAVIDETI: Ovaj RECEPT nema ni vaša SVEKRVA
Ovo je najbolji recept za slavski kolač
Objavljeno:
Slavski kolač na kome će vam svi pozavideti! Količinu sastojaka možete duplirati ako ste od onih domaćica koje vole da slavski kolač bude veliki. Pecite ga svakako u dubljoj šerpi jer će tako najbolje narasti i biti jednak sa svih strana
Potrebno za slavski kolač:
- 500 grama brašna
- 20 grama kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 250 ml mleka
- 3 kašike ulja
- 1 jaje +1 jaje za premazivanje
- ulje ili margarin za premazivanje
Priprema:
- Pre svega treba da aktiviramo kvasac, a to ćemo uraditi tako što ćemo u jednoj činiji izmrviti kvasac, dodati mlako mleko i šećer i ostaviti da odstoji 15 minuta.
- Potom smesi dodati jaje, ulje i so i sve varjačom promešati, a onda postepeno dodavati brašno i mešati.
- Poenta je da dobro izmešate kako se ne bi pravile grudvice.
- Umešeno testo ostavite da raste oko 45 minuta.
- Pripremite dublju šerpu, isecite papir za pečenje i stavite na dno šerpe.
- Testo premesite, napravite lep krug i smestite ga u šerpu. Trebalo bi da zauzme trećinu šerpe.
- Pustite da lepo naraste.
- Premažite ga jajetom, naređajte ukrase (ako ih ređate pre pečenja) i pecite slavski kolač. Kada je gotov možete ga premazati uljem ili margarinom.
Bonus video: ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu
(Espreso/Srbija Plus)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!