GREŠKA KOJU SVI PRAVE UVEĆAVA RAČUN ZA GREJANJE: Stručnjak objasnio šta nikako da ne radite ako hoćete da UŠTEDITE
Grejanje, Foto: Profimedia

pažnja

GREŠKA KOJU SVI PRAVE UVEĆAVA RAČUN ZA GREJANJE: Stručnjak objasnio šta nikako da ne radite ako hoćete da UŠTEDITE

Ako niste sigurni da li treba gasiti grejanje kada niste kod kuće poslušajte savet ovog stručnjaka

Objavljeno:

Mnogi od nas nikada nisu bili sigurni da li je najbolje pokrenuti grejanje kad nam je potrebno ili jednostavno potrebno da ostavimo termostat uključen sve vreme na nižoj lestvici.

Jesen je zvanično tu, temperature lagano padaju, iako smo još pod udarom promenljivog vremena. Dok se privikavamo na niže temperature, ljudi međusobno počinju postavljati isto pitanje: ‘Da li ste već upalili grejanje?’ Neka domaćinstva izdrže koliko mogu, a druga ga upale s prvim niskim temperaturama. Ali, što se tiče korišćenja centralnog grejanja, da li je istina da ako ceo dan lagano radi, štedi novac? Kao i kod većine stvari, odgovor nije jednostavan, kako piše LADBible.

Grejanje
Grejanjefoto: Profimedia

Stručnjaci sugerišu da je ostavljanje grejanja na nižem stepenu tokom celog dana kako biste uštedeli samo mit. S jedne strane, ostavljajući grejanje uključenim ceo dan, kotao će morati da radi kako bi održavao temperaturu na zadanoj visini, a energiju ćete trošiti ceo dan u poređenju s podešavanjem da grejanje kreće u odabrano vreme. Međutim, ako je dom hladniji, biće potrebno više energije da ga zagrejete kada dođete i uključite grejanje.

Zato savetuju korištenje tajmera. To omogućava da se grejanje uključuje i isključuje kada vam je najviše potrebno i ne morate da brinete hoćete li zaboraviti da ga isključite.

Mnogi se stručnjaci slažu da je najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada je u pitanju efikasno grejanje doma je otkriti gde toplota izlazi. Ako je dom dobro izolovan, potrošićete manje energije bez obzira na to da li ostavljate grejanje ceo dan ili koristite tajmer. Što su gubici toplote manji, to ćete manje energije potrošiti za postizanje prijatne temperature u domu.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.