TERAPEUT ZA INTIMNE ODNOSE OTKRIO ŠOKANTNE ISPOVESTI KLIJENATA: Ni sam nije znao da li da se SMEJE ili da PLAČE
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati

TERAPEUT ZA INTIMNE ODNOSE OTKRIO ŠOKANTNE ISPOVESTI KLIJENATA: Ni sam nije znao da li da se SMEJE ili da PLAČE

Terapeut za inteimne odnose otkiro ispovesti svojih klijenata

Objavljeno: 19:45h

Od njuškanja ispod pazuha, do devica u kasnoj životnoj dobi i lekovite moći klubova za odrasle, seksualna terapeutkinja otkriva škakljiva priznanja svojih klijenata. "Prvi put sam počela da radim pre 15 godina. Toliko sam uživala u tom iskustvu i strastveno želim da pomažem onima sa problemima u njihovom intimnom životu", rekla je terapeutkinja, koja je zbog zaštite svojih klijenata o njihovim iskustvima pričala anonimno. Ovo su stvari koje je naučila tokom svoje prakse:

Mnogo više starijih devica nego što mislimo

Dosta mladih odlučuje da pričeka kada je intimni odnos u pitanju. Između 2009. i 2018. procenat adolescenata koji su izjavili da nisu imali intimnu aktivnost porastao je sa 29 na 44. "Sam (27) mi se obratila jer nikada nije imala romantičnu vezu. Žudela je za intimnošću i vršnjaci su je zadirkivali. Saznala sam da je godinama izbegavala masturbaciju zbog jakih verskih uverenja svojih roditelja. Pomogla sam joj da se oslobodi srama zbog intimnosti i počela je da istražuje samozadovoljavanje. Vrlo brzo nakon toga našla je i prvog partnera. Sada nadoknađuju izgubljeno vreme dok ona otkriva radost intimnog odnosa", rekla je terapeutkinja.

Za mnoge muškarce sa kojima je radila, najveći uzrok preljube predstavljao je nedostatak intimnosti. Za žene je to nedostatak emocionalne povezanosti. Sara i Tom, u srednjim tridesetima, bili su zajedno pet godina kad su je posetili. "Tom je priznao da je varao nakon što je uhvaćen tokom dopisivanja. S druge strane, izbezumljena Sara je spavala sa nekim drugim nakon što je saznala da joj je Tom neveran. Ovo zvuči nepomirljivo, ali su otvorenom komunikacijom ponovno izgradili međusobno poverenje. Shvatili su da su pustili da im se intimni život ugasi, pa sada začinjavaju stvari", ispričala je.

Terapeut, Psihoterapeut, Terapija, Psiholog
foto: Profimedia

Intimni odnos je "prljav"

"Jedna od mojih klijentkinja ima 45 godina. Kontaktirala me je nakon što je pandemija izazvala strah od bakterija. Ne bi dotakla partnera dok on ne očisti svaki deo sebe. Čak ga je prisilila da koristi antibakterijsku vodicu za ispiranje usta pre poljupca. Njen partner se toliko zasitio, da je prestao da započinje intimni odnos i na kraju ju je prevario", ispričala je terapeutkinja koja je pomogla klijentkinji da prevaziđe strah od mikroba pomoću terapije razgovora jedan na jedan. Oprostila je partneru, obnovila vezu i sada imaju najbolji intimni odnos u životu. Čak joj je otkrila da sada "voli miris partnerovih pazuha".

Intimne zabave izlečile vezu

"Pomogla sam Zaku koji je godinama uživao u promiskuitetnom stilu života. Svog para našao je u Melani, takođe ženi koja voli da vodi ljubav bez obaveza. Započeli su monogamnu vezu. Pokušavali su da se uklope u kalup koji društvo očekuje, ali do mene su došli obeshrabreni. Bez obzira na puno avanturističkih intimnih odnosa, osećali su se neispunjenima. Predložila sam da pokušaju u klubu za odrasle. Voleli su zajedničku intimu i zabavu i to je bilo ključno da ponovno otkriju svoju strast. Sada su nemonogamni i vrlo srećni", otkrila je.

Postoje vrlo neobični fetiši

Kada je Bil došao posramljen zbog svoje opsednutosti ženama koje grickaju nokte, potražio je pomoć kod terapeutkinje. Sam pogled na ženu koja gricka nokte bio je dovoljan da ga uzbudi, a on je bio pun stida zbog onoga što je smatrao "pogrešnim". "Ali uverila sam ga da tog fetiša ne treba da se srami. Istovremeno, supruga ga je uhvatila kako potajno gleda snimke grickanja noktiju. Priznao je svoj fetiš i sada mu supruga pomaže da se prepusti, pretvarajući se da gricka nokte tokom intimnog odnosa", rekla je terapeutkinja.

Bonus video: MASOVNE UBICE NE MOGU DA SPREČE NI ZABRANE ORUŽJA: Psiholog Kontić o masakru u SAD

02:02

MASOVNE UBICE NE MOGU DA SPREČE NI ZABRANE ORUŽJA: Psiholog Kontić o masakru u SAD

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.