kakav ručak
OVAKO MAĐARICE PRAVE NAJSOČNIJU SKUŠU IZ RERNE: Caka je u 3 začina - godinama unazad koriste samo taj recept
Mađarice prave najsočniju skušu iz rerne po receptu koji koriste godinama unazad, a caka je u tri začina
Još malo pa kreće Božićni post, a svima koji ga se pridržavaju će biti potrebne ideje za razna jela.
Od posne musake koja je čak ukusnija od one sa mesom, preko prebranca, kiflica, pita, pa sve do ribe.
Bilo da se sprema na roštilju ili rerni niko ne može da je odbije za ručak.
Ono što će mnoge zanimati jeste i kako Mađarice spremaju skušu.
Ovo su sastojci za njihov recept:
so
skuša - 2 komada
ljuta paprika - 1 po želji
paradajz - 5 komada
biber - 5 zrna
beli luk - 4 čena
lovorov list - 2 komada
limun - 1/2 komada
maslac - 2 kašike
prezle - 3 kašike
belo vino - 1 šolja
Ovo je način pripreme:
Skuša se očisti od iznutrica, glave, krljušti, peraja i repa, opere se obilno hladnom vodom, iseče se na kriške debljine oko 2 cm.
Posipa se sokom od limuna i biberom i potapa se u prezle, nakon čega se stavlja u posudu za pečenje.
Sprema se sos od soka od paradajza, limuna, belog vina i preliva se riba.
Dodaje se masnoća, lovorov list, čenovi belog luka i ljuta paprika.
Skuša sa sosom od paradajza se peče u umerenoj rerni dok pečena riba ne omekša.
Skuša u rerni na mađarski način se servira sa garnirungom od kuvanog krompira ili sezonskom salatom i kriškama limuna.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!