MLADA ODREDILA MILIMALAC ZA KOVERTU: Ako donesete manje od OVOGA, LETITE sa svadba
Ilustracija, Foto: Printscreen/ TikTok/ kayrae.e

nije moguće

MLADA ODREDILA MILIMALAC ZA KOVERTU: Ako donesete manje od OVOGA, LETITE sa svadba

Mlada je odredila minimalac za kovertu, manje od ovoga ne prihvata kao poklon

Objavljeno:

Sezona svadbenih zabava uveliko traje, a restorani su redom prebukirani i mesecima unapred. Dok mladenci žele da im taj, najvažni dan u dosadašnjem životu, bude ispunjen veseljem i radošću sa najbližim prijateljima i porodicom , nekako se sve više stiče utisak da je siromaštvo dovelo do toga da se na svadbu gleda kao na poslovni poduhvat i da se veselja sa nekoliko stotina zvanica prave kako bi se zaradilo za početak zajedničkog života. Tome u prilog ide i priča drugarica jedne buduće neveste koja je razljutila goste jer im je uz pozivnicu „servirala i priču“ koliko bi novca minimalno trebalo da stave u kovertu.

– Pre dve nedelje mladenci su počeli da dele pozivnice, iako svi već mesecima znaju da se svadba priprema za jesen. Nevesta je od samog početka naglašavala da će svadbu organizovati u luksuznom restoranu u Beogradu koji je skup, da kupuje preskupu venčanicu, te da uzima najskuplju dekoraciju. S obzirom na to da se znamo od malih nogu znala sam da voli sve bude skupo i kvalitetno, ali nisam znala da svadbu pravi da bi bila na dobitku, a ne zbog sreće – ispričala je za Kurir prijateljica iz škole, dok koleginica s fakulteta dodaje:

Koverta
foto: Profimedia

– Meni je sve to smetalo jer nije bitno je li nešto skupo ili ne. Važno je da taj daj bude poseban i za mladence i za njihove porodice, a zadnje o čemu bi trebalo razmišljati pre svadbe je koliko će porodica i prijatelji staviti novaca u kovertu.

Prema njenim rečima, nevesta je odmah na početku naglasila koliko plaćaju „stolicu“.

– Rekla je da po osobi plaćaju 70 evra. Ja razumem da je ovo Beograd i da je to njihov izbor, ali zašto gosti moraju da znaju koliko košta ‘stolica‘. Ubrzo nakon toga smo i saznale. Okupila je nekoliko prijateljica i poznanica i pozvala nas na devojačko veče, a ujedno nam je podelila pozivnice. Videlo se da je srećna i zadovoljna. Ja sam se iznenadila što je mene zvala jer se znamo s fakulteta, a nismo bile preterano bliske. Ipak, bilo mi je drago i odlučila sam da idem na svadbu. Bila sam srećna zbog nje što se zaposlila, našla muškarca s kojim će zasnovati porodicu. Kroz priču se polako dotaknula i poklona i rekla da je sada normalno da svi kao poklon donesu novac mladencima. Naglasila je da ne voli one koji se vode logikom da će u kovertu staviti onoliko koliko košta stolica, kao i da oni planiraju da na kraju budu u plusu. A nakon ovih reči sam zanemela: ‘Ako moj jelovnik košta 70 evra mislim da bi bilo glupo da neko donese samo 70. Unutra bi trebalo da bude 100 evra, rekla je buduća mlada drugaricama.

– S obzirom na to da nismo toliko bliske, ja sam mislila da stavim 50 evra. Idem sama na svadbu i mislim da bi to bilo korektno s moje strane, ali nakon ove njene rečenice bilo me je sramota. Nema šanse da stavim 100 evra. Stavila bih da smo bliske i da se baš družimo, a ovako stvarno ne znam. Plašim se da će me ogovarati nakon svadbe, ali čula sam da su i druge koleginice bile u šoku i da su komentirale ovaj njen stav. Stvarno je ružno da se tako ponaša pre svadbe – naglasila je za Kurir ova devojka, koja je željela da ostane anonimna.

Bonus video: Krađa u pekari na Voždovcu

00:13

Krađa u pekari na Voždovcu

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.