OVAJ KOLAČ JE BIO ČEST NA JUGOSLOVENSKOJ TRPEZI: Oblanda, orasi i grilijaš - starinski ''FIGARO'' za svačiji džep
Figaro kolač, Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

NAJBOLJI RECEPT

OVAJ KOLAČ JE BIO ČEST NA JUGOSLOVENSKOJ TRPEZI: Oblanda, orasi i grilijaš - starinski ''FIGARO'' za svačiji džep

Starinska poslastica koju svi obožavaju, a prelako se priprema

Objavljeno:

Najbolji recept jugoslovenskih domaćica za figaro kolač koji se jednostavno priprema, a svakog ostavi bez teksta svojim ukusom.

Sastojci

  • 1 veliki puter
  • 300 grama seckanih oraha
  • 3 oblande
  • kašika ruma - opciono
  • 2 kesice vanil šećera
  • 600 grama šećera
  • 8 žumanaca
Figaro kolač
foto: Printscreen/Youtube/SOS Kuhinja/Kitchen

Način pripreme

Upržiti 300 grama šećera dok se ne dobije boja meda i izliti ga na podmazan tanjir. Kad se ohladi, samleti ga.

Karamelizovati šećer
Karamelizovati šećerfoto: Printscreen/youtube/SOS Kitchen

Kuvati na pari puter, žumanca i 300 grama šećera dok masa ne bude gusta. Kad je kuvano, u vruću masu dodati orahe, vanilu i po želji kašiku ruma.

Dodati sve
Dodati svefoto: Printscreen/youtube/SOS Kitchen

Toplom masom filovati oblande, naravno, poslednju ne, a odgore pritisnuti težim predmetom tako da se fil lepo spoji.

Mazati svaku oblandu, red po red
Mazati svaku oblandu, red po redfoto: Printscreen/youtube/SOS Kitchen

Posle toga preliti glazurom od čokolade i sutradan seći na kocke ili štangle.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.