PAŽNJA
SRPSKE DOMAĆICE MASOVNO MARINIRAJU OVO POVRĆE: Kažu da nema ZDRAVIJEG I JEFTINIJEG od njega, TAJNU MALO KO ZNA
Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći
Crveni luk se koristi u narodnoj medicini, a mnogi veruju da u njegova isceljujuća svojstva. U nekim delovima sveta marinirani luk se standardno sprema i sastavni je deo trpeze. Sada kada smo otkrili koliko je lako i jeftino pripremiti ga, preporučujemo i vama da to uradite.
Sastojci:
3 tanko sečena crvena luka
300 ml belog vinskog sirćeta
mala šoljica vode
1 kašika šećera
1 kašičica morske soli
2, 3 lista lovorovog lista
8 zrna crnog bibera
Priprema:
Pripremite dve staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer i so. Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Dodajte i lovorov list. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.
Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.
rveni luk smanjuje visok holesterol, flavonoidna jedinjenja – ista jedinjenja koja daju luku njihovu upečatljivu pigmentaciju – smanjuju lipoprotein niske gustine (LDL) ili „loš“ holesterol kod gojaznih ljudi koji su u riziku od srčanih bolesti, piše Daily Record.
Crveni luk se koristi i u narodnoj medicini, a mnogi veruju da u njegova isceljujuća svojstva. U nekim delovima sveta marinirani luk se standardno sprema i sastavni je deo trpeze. Sada kada smo otkrili koliko je lako i jeftino pripremiti ga, preporučujemo i vama da to uradite.
Sastojci:
3 tanko sečena crvena luka
300 ml belog vinskog sirćeta
mala šoljica vode
1 kašika šećera
1 kašičica morske soli
2, 3 lista lovorovog lista
8 zrna crnog bibera
Priprema:
Pripremite dve staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer i so. Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Dodajte i lovorov list. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.
Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!