LISNATO MESTO PUNJENO SLANINICOM, SRBIMA VEĆ IDE VODA NA USTA: Recept toliko lak da mogu I DECA da ga prave
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

LISNATO MESTO PUNJENO SLANINICOM, SRBIMA VEĆ IDE VODA NA USTA: Recept toliko lak da mogu I DECA da ga prave

Najbolja ideja za večeru

Objavljeno:

Lisnato pecivo punjeno slaninom, sirom i brokolijem perfektno ide uz sos od luka, majoneza i kečapa. Odličan predlog za doručak ili večeru kom će se posebno obradovati najmlađi ukućani. Ukoliko niste ljubitelj, možete izbaciti brokoli, ali je u svakoj varijanti sjajnog ukusa.

Sastojci:

  • 700 g lisnatog testa
  • 100 g putera
  • 200 g krem sira
  • 300 g brokolija
  • 100 g dimljene slanine
  • 100 g čedar sira
  • Za umak:
  • 30 g maslaca
  • 1 crni luk
  • 10 g šećera
  • 100 g majoneza
  • 50 g kečapa
  • 10 ml soja sosa
  • 10 g svežeg peršuna
  • 10 g mladog luka
  • 1 krastavac
  • 20 g senfa
Slanina
foto: Profimedia

Recept za lisnato pecivo sa slaninom i sirom:

Premažite lisnato pecivo otopljenim puterom, pa isecite na dva jednaka dela i preklopite jedan preko drugog. Premažite i preklopljenje delove puterom, pa podelite ponovo na dva dela i stavite ih jedan na drugi. Razvucite ih oklagijom u veći pravougaoni oblik, pa ponovo premažite puterom. Urolajte lisnato pecivo, pa isecite na 12-13 komada. Rukom spljoštite sredinu, tako da se formira udubljenje. Iseckajte brokoli, propržite slaninu, pa oba sastojka pomešajte sa izrendanim čedar sirom. Sve dobro promešajte. Po kašiku nadeva sa slaninom stavite u komad peciva, spojite ivice rukom tako da se formira oblik školjke. Ređajte peciva po plehu obloženom pek papirom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Otopite maslac u tiganju, pa dodajte isekcan mladi luk. Propržite dok ne poprimi zlatno-braon boju, pa u posudi pomešajte sa majonezom, kečapom, iseckanim peršunom i krastavcem. Dodajte senf na kraju i dobro promešajte. Sos služite uz mekano lisnato pecivo punjeno sirom, slaninom i brokolijem. Ako ste ljubitelj ovakvih peciva, probajte i slatku varijantu -lisnato pecivo sa jabukama i džemom.

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.