OVE STVARI DONOSE NEGATIVNU ENERGIJU U VAŠU KUĆU: Uz jednostavne SAVETE unesite MIR i POZITIVU svim UKUĆANIMA
Ilustracija, Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

feng šui savet

OVE STVARI DONOSE NEGATIVNU ENERGIJU U VAŠU KUĆU: Uz jednostavne SAVETE unesite MIR i POZITIVU svim UKUĆANIMA

Uz ove Feng Šui savete podstaći ćete mir i pozitivnu energiju u svom domu

Objavljeno:

Feng Šui naglašava pravilno pozicioniranje svetla, nameštaja, izbor boja u zavisnosti od namene prostorije – sve u cilju pravilnog protoka energije. Neke stvari se jednostavno smatraju lošim, prizivaju negativnu energiju, crpe pozitivnu energiju i potrebno ih je što pre osloboditi.

1. Suvo, veštačko i uvelo cveće

Feng shui tradicija smatra da je držanje suvog cveća u velikoj meri nedopustivo, jer biljke simbolizuju rast i prosperitet, što svakako ne možemo videti na suvom cveću ili biljkama.

Ovo uključuje potpuri, koji mnogi koriste kao osveživač prostora. Ako volite cveće, nabavite novi buket ili saksiju, jer suvo i uvelo, odnosno staro cveće predstavlja ustajalu energiju, koja vas usporava i vraća nazad. Držite svoje cveće blizu vrata, kako bi pozitivna energija bila pojačana tokom njenog kruženja. Suvo cveće stvara loš feng shui jer ostavlja stagnirajuću energiju. Kada negde sa ponosom izložiš suvo cveće, postaje teško živeti u ovom trenutku. Možda čeznete za detinjstvom ili bivšim ljubavima. Možda se čak osećate kao da vam snaga izneverava. Zato bi bilo najbolje da se rešite malog buketa koji ste čuvali od mature i uložite u svež buket.

Biljke u feng shuiju simbolizuju rast, ali samo ako rastu. Ako vaše kućne biljke umiru, stvoriće vam probleme. Možda će vam biti teško da ustanete ujutru, a možda ćete se osećati umorno i neproduktivno na poslu. Ako biljke stradaju zbog vaše nepažnje, dajte ih pažljivijem vrtlaru i nabavite nove, zdrave biljke o kojima ćete više brinuti.

Cveće, Buket
foto: Profimedia

U feng shuiju, veštačko cveće se smatra sakupljačima prašine i predstavlja mrtvu, ustajalu energiju. Preporučljivo je izbaciti sve plastično ili mrtvo i zameniti zdravim, živim biljkama i vazama sa svežim rezanim cvećem. U prostorima gde nemate dovoljno svetla za rast biljaka, možete koristiti svilene biljke i cveće, jer su napravljeni od tkanine, prenosi Sensa.hr.

2. Artikli sa istekom roka trajanja

Rok trajanja hrane i lekova je važna stavka u Feng Shui konceptu. Na hranu se gleda kao na sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, a ako vam je frižider pun hrane koja više nije upotrebljiva, rizikujete da uzdrmate mir i stabilnost svojih najmilijih. Takođe, nakon čišćenja frižidera, osetićete mir i spokoj.

Frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno oštetiti vašu vezu. Pregledajte ga jednom nedeljno, ali ne zaboravite na ormane i druga mesta gde držite hranu. Bacite sve što nije za jelo.

Lekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da su štetni po zdravlje, već su i opasni. Opuštanje i opuštanje su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za negu, kao i lekovima bilo koje vrste. Oni sadrže toksičnu energiju koja vam može otežati da se opustite, kako fizički tako i psihički, tokom vašeg odmora.

Zato prođite kroz ormare i kutije i rešite se svih lekova kojima je istekao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi anksioznosti i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

3. Nefunkcionalni aparati

Feng shui stručnjaci veruju da elektronski uređaji predstavljaju snagu i moć.

Pokvareni, nefunkcionalni uređaji ili elektronika na kraju će se manifestovati u vašem životu u vidu zdravstvenih problema, neuspešne veze ili neprijatne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

4. Određene fotografije

Čak i ako ste u dobrim odnosima sa bivšim, nije zdravo da njihove fotografije izlažete na vidljivim mestima. Fotografije same po sebi sadrže moćnu energiju i imaju veliki uticaj na vašu podsvest.

Ako želite da napravite mesta u svom životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, odložite te stare fotografije u albume ili kutije. Biće to simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda lakše privući.

Takođe, ne stavljajte na zidove i ramove slike koje asocirate na nešto tužno, dobro sortirajte albume i digitalne fotografije, odbacite loše fotografije i one koje vam se ne sviđaju. Dobro je staviti novije fotografije na zidove i u okvire. Ostale izbore čuvajte u albumima ili digitalno i uživajte u uspomenama tako što ćete ih listati, na primer, jednom godišnje.

Izbegavajte da stavljate svoje slike iz detinjstva, slike svoje dece, prijatelja i roditelja u svoju spavaću sobu, to nije dobro za vaš ljubavni život. Naravno, ovo se ne odnosi na malu decu i bebe koje spavaju u vašoj sobi (i vašem krevetu) – oni bi trebalo da budu tu i dobrodošli su.

Dobro je u spavaću sobu postaviti sliku sebe i partnera, po mogućnosti lepu sa venčanja preko puta kreveta. Dobro je staviti neku vrstu duhovnih slika i/ili figura na stranu kreveta radi zaštite i pozitivne energije.

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.