HOTELSKA ČISTAČICA OTKRILA TRIK ZA UKLANJANJE VLAGE IZ KUĆE: Jednom kad ovo uradite REŠILI ste PROBLEM VEČNO
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

HOTELSKA ČISTAČICA OTKRILA TRIK ZA UKLANJANJE VLAGE IZ KUĆE: Jednom kad ovo uradite REŠILI ste PROBLEM VEČNO

Caka za rešavanje problema vlage u kući

Objavljeno:

Probuditi se zimi i pronaći vlagu u svom domu problem je s kojim se suočavaju mnogi i to može da bude bude frustrirajuće. Može biti teško sprečiti nastajanje vlage kada temperatura padne, međutim, postoje neke efikasne i jeftine metode za rešavanje ovog problema.

Iako je to čest problem u mnogim domovima, većina ljudi se često pita šta uzrokuje vlagu ili kako je se rešiti. Naime, do vlage dolazi kada topli vazduh iznutra dođe u dodir s hladnom površinom, a ako se ne rešava na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u plesan i predstavljati pretnju vašem zdravlju, piše Mirror.

Srećom, jedna korisnica TikTok-a objasnila je kako se rešiti vlage s prozorskih površina s dve svakodnevne stvari. Prenoseći video na svoj TikTok nalog @fenrahalesari, podelila je savet koji ju je naučila njena mama, a koji uključuje so i pesak za mačke, prenosi Večernji.

Za prvi trik, Fenra je pokazala da ako sipate kuhinjsku so u plastičnu posudu, ona će upiti vlagu. Slično tome, ako stare čarape i najlonke napunite peskom za mačke i stavite ih po kući, one bi trebalo da obave isti posao kao i odvlaživač vazduha.

Fenra je zatim prenela drugi deo videa, otkrivajući šta će se dogoditi nakon toga. Pokazujući kutiju sa soli nakon četiri do pet nedelja, Fenra je objasnila: ‘Ovako so obično izgleda. Možete videti da ima nešto tečnosti’.

Ako je so zgruvana i vlažna, Fenra kaže da je definitivno vreme da je uskoro promenite. Dodala je: ‘Možete malo protresti kutiju. Smatram da to pomaže’. Nakon nedelju dana, proverite mačji pesak i ako je stvarno zgrudvan od vlage, potrebno ga je promeniti. Fenra je dodala: ‘Samo nastavi da proveravate i menjate ga redovno i trebalo bi da budete dobro’

Bonus video: Trik za pranje plastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.