paŽnja
OVO JE NAJZDRAVIJI KOROV KOJI POSTOJI: Ne smete BACITI ni jedan DEO BILJKE, za IMUNITET JE PRAVA BOMBA
Njen koren i list su jestivi, a u nastavku pročitajtr šta sve možete napraviti od njega
Maslačak je lekovita biljka od koje se prave čajevi, med i salate.
Njen koren i list su jestivi, a u nastavku pročitajtr šta sve možete napraviti od njega.
Listići maslačk - kako ih pripremiti!
lišće maslačka
maslinovo ulje
beli luk
začini
Operite listove, stavite u lonac voce da provrei sa kašičicom soli, dodajte zelenilo i kuvajte dok ne omekša, 3 do 4 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom, dok se ne ohladi. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Umešajte u to beli luk i kuvajte nekoliko minuta, 3 do 4. Začinite solju, biberom.
Sirup od maslačka
2 šoljice cvetova maslačka
1.50 kašike organskog limuna
šećer
Potopite latice u hlasnu vodu na pet minuta da se dobro očiste. Stavite ih u šerpu zajedno sa 1 1/2 šoljicom vode, 2 kriške limuna. Ostavite da proključa na jakoj vatri, smanjite vatru i kuvajte do 15 minuta. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da stoji preko noći. Čaj od malslčka procedite kroz gazu stiskajući svaku kap. Izmerite tečnost i dodajte joj šećer. Mešajte i zagrevajte dok se šećer ne rastvori. Zatim lagano prokuvajte sirup na laganoj vatri i čuvajte u sterilisanoj tegli.
Kafa od maslačka
15 do 30 grama korena u zavisnosti od količine koju želite napraviti,
zaslađivač poput meda ili javorovog siruap,
vruća voda,
sojino mleko,
cimet u prahu
Isecite korenje i ostavite da se osuši u rerni na jedan sat. Pecite korenje 30 do 40 minuta na 200 stepeni i sameljite u mlinu u fini prah. Pomešajte jednu kašičicu sa šoljicom vrele vode.
(Espreso/Srbija danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!