OVAKO LESKOVAČKE DOMAĆICE PRAVE ČUVENU MUĆKALICU: Caka je u SORTI PAPRIKE, ona mu daje najveći ŠMEK
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/AdrijanaNikolic

recept

OVAKO LESKOVAČKE DOMAĆICE PRAVE ČUVENU MUĆKALICU: Caka je u SORTI PAPRIKE, ona mu daje najveći ŠMEK

Ovo je najbolji recept za leskovačku mućkalicu

Objavljeno: 18:57h

Jedan od najpoznatijih specijaliteta sa juga Srbije je svakako i lekosvačka mućkalica. Ona se pravi od ostataka roštiljskog mesa, ali takođe možete da koristite i sveže meso, a naš predlog su bataci i svinjski kare. Priprema nije preterano zahtevna jer su gotovo svi sastojci već pripremljeni, sve što treba da uradite jeste da ih stavite u šerpu i krčkate. Leksovačku mućkalicu možete da spremate za ručak, ali i kada ste na izletu.

Sastojci:

  • 5 šnicli svinjskog karea
  • 3 bataka (bez kostiju)
  • 3 crna luka
  • 7 pečenih crvenih paprika
  • 300 g seckanog pelata
  • 1 ljuta papričica
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 veza peršuna
Paprika, Paprike
foto: RINA

Priprema:

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu pečenu papriku i pospite slatkom paprikom. Sipajte i pelat, pa promešajte. Dinstajte nekih 20 minuta, a povremeno sipajte vodu kada vidite da je tečnost isparila. Meso lepo začinite po želji, pa propržite na malo ulja, a ako imate gotovo roštiljsko možete i njega da koristite. Dodajte u posudu i promešajte. Krčkajte nekih sat i po vremena, pa pred kraj posolite i pobiberite, a onda dodajte i seckanu ljutu papričicu. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.

Bonus video: Originalni recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.