PREDNOSTI ČAJA OD LAVANDE ZA KOJE NISTE ZNALI: Jedna od NAJKORISNIJIH lekovitih biljaka, najviše pomaže kod OVOGA
Lavanda, Foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Zdravo

PREDNOSTI ČAJA OD LAVANDE ZA KOJE NISTE ZNALI: Jedna od NAJKORISNIJIH lekovitih biljaka, najviše pomaže kod OVOGA

5 razloga zbog kojih bi trebalo da pijete čaj od lavande

Objavljeno:

Čaj od lavande priprema se od pupoljaka cveta lavande potopljenih u vrućoj vodi. Lavanda je jedna od omiljenih biljaka na svetu. Ovo su njene prednosti:

Ulje lavande, Lavanda
foto: Profimedia

1. Bolji san

Šoljica lavande koja se kuva na pari odavno se koristi za poremećaja spavanja jer aromatična biljka pomaže u smirivanju moždanih funkcija tako što izaziva odgovor u nervnom sistemu.

2. Blaži menstrualni bolovi

Ova umirujuća slatka biljka smanjuje upalu, smiruje telo i umanjuje grčeve mišića - sve to su sjajne prednosti za nekoga ko pati od bola stomaku tokom menstruacije.

Bol, Bolovi u stomaku, Bol u stomaku, Žena
foto: Profimedia

3. Pomoć probavnom sistemu

Bilo da se borite s nadutošću, mučninom, želudačnim tegobama, probavnim smetnjama ili grčevima – čaj od lavande može umiriti telo, smanjiti grčeve mišića i koristiti istu antispazmodičnu magiju za smanjenje neugodnih gasova i usklađivanje sistema, piše "My tea drop".

4. Ublažava simptome anksioznosti

Klinička ispitivanja sprovedena tek 2020. pokazala su da ispijanje čaja od lavande u starijoj odrasloj dobi može pomoći u ublažavanju simptoma i osećaja stresa.

5. Za ravnotežu imunološkog sistema

Postoji mnogo sjajnih čajeva koji se smatraju odličnim za jačanje imuniteta i energiju, a lavanda je jedan od njih. Antioksidansi i protuupalna svojstva dovode do toga da je lavanda izuzetno korisna za imunološki sistem.

06:30

ČAROBNJAK ZA BILJE IZ BORČE: Zoran umesto deponije u svom dvorištu napravio džunglu sa 2.000 biljaka, 500 više od BOTANIČKE BAŠTE

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.