DIJETA SA MLADIM SIROM ZALUDELA SVE ODREDA: Skida salo i mast, SMRŠAĆETE dok trepnete
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

PROBAJTE

DIJETA SA MLADIM SIROM ZALUDELA SVE ODREDA: Skida salo i mast, SMRŠAĆETE dok trepnete

Oznaka #cottagecheesediet ima milione pregleda na TikTok-u. A influenseri preporučuju obroke koji uključuju sveži sir, senf, povrće i kobasice

Objavljeno:

Uposlednje vreme jedna od najpopularnijih koja kruži mrežama je dijeta sa svežim sirom. Činjenica je da je ovo namirnica koja ima niz nutritivnih prednosti, a evo zašto je postala hit.

Naime, prema izveštajima o prodaji, sveži sir se zaista sve više kupuje u poslednje vreme, a za to su zaslužni korisnici TikTok-a, koji promovišu ovu namirnicu i ističu njene dobrobiti.

Oznaka #cottagecheesediet ima milione pregleda na TikTok-u. A influenseri preporučuju obroke koji uključuju sveži sir, senf, povrće i kobasice.

Dakle, oni tvrde da takav režim ishrane može da pomogne u mršavljenju. Uspeh dijete temelji se na niskom udelu kalorija i visokom sadržaju proteina koji povećavaju sitost.

Treba imati na umu da sveži sir ima prednosti, ali restriktivne dijete nisu dugoročno korisne za zdravlje.

Sir
foto: RINA

Najbolji način za održavanje vitke linije jeste da se dosledno pridržavamo kalorijskog deficita prateći ishranu koja se sastoji od celovitih namirnica, a to ne znači da takva dijeta ne može da uključuje sveži sir, navodi Index.hr.

Koje su prednosti svežeg sira?

U 100 grama svežeg sira nalazi se 11 grama proteina i nešto manje od 100 kalorija, zbog čega je odličan dodatak ishrani tokom prve faze gubitka masti.

Sveži sir je bogat kalcijumom, vitaminima B, fosforom i selenom, a neke vrste sadrže probiotike koji su korisni za probavu i zdravlje creva.

Osim toga, sveži sir je hrana koja izaziva sitost, što znači da ćemo manje da budemo gladni ako ga uključimo u svoje obroke.

03:14

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost

(Espreso/blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.