sjajno
UKISELITE KUPUS ZA SAMO DVA DANA I TO BEZ KACE I JAKOG MIRISA: Za 48 sati imaćete OMILJENU SRPSKU ZIMNICU na stolu
Očekujte da se kupus ukiseli za dva dana, ali uslov je da ga držite u zamrzivaču
Ako nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu, želite da napravite sarmu, rešenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način koji je baš zanimljiv i brz.
Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite koren. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici.
Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus! Priprema sarme može da počne!
Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba.
Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.
Majke i snajke
(Espreso/Kurir)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!