SRPSKI GINEKOLOG BRUTALNO O PROBLEMU KOJI ŽENE ZANEMARUJU: Takva bol nije BEZAZLENA - ne igrajte se ZDRAVLJEM
Dr Vanja Milošević, Foto: Printscreen/Youtube/ Jutarnji Program TV Happy

ovo morate znati

SRPSKI GINEKOLOG BRUTALNO O PROBLEMU KOJI ŽENE ZANEMARUJU: Takva bol nije BEZAZLENA - ne igrajte se ZDRAVLJEM

Mnoge žene i pored užasnih bolova u toku onih dana ne posvete dovoljno pažnje njiovom lečenju

Objavljeno:

Vode se time da su trenutni i da će proći, a onda sledećeg meseca javlja se isti problem. Bolni jajnici, ciklusi koji kasne, probadajući bolovi u stomaku samo su neki od ginekoloških problema koji se javljaju tokom menstruacije.

Koje simptome nikako ne treba zanemariti i kada je vreme da se obrate lekaru? Šta podrazumeva kompletan ginekološki pregled? Koje preglede je potrebno uradi barem jednom godišnje? Detaljno o tome govorio je za "RTS Ordinaciju" ginekolog dr Vanja Milošević iz GAK "Narodni front".

Ovo je pet ginekoloških simptoma koje ne treba zanemariti:

  • Neredovni menstrualni ciklusi
  • Izostanak menstruacije
  • Iznenadna, pojačana maljavost
  • Pojačan vaginalni sekret
  • Bol u donjem delu stomaka
Menstruacija
Menstruacijafoto: Profimedia

"Jedan ginekološki pregled bi podrazumevao da se uradi kolposkopski pregled sa PAPA testom, zatim podrazumeva uzimanje cervikalnog i vaginalnog brisa, ultrazvučni pregled i hormonski status. Redovnim menstrualnim ciklusom možemo da nazovemo cikluse koji su od 21 do 35 dana. To su normalna menstrualna krvarenja i vrlo je važno da traju od 3 do 5 dana i da nisu obilna i da nisu jako bolna. Ako se menjanje uložaka poveća za dva do tri puta, onda je vreme da se obratite lekaru", savetuje dr Milošević.

BONUS VIDEO:ZBOG ČEGA ŽENE NE OSTAJU TRUDNE VIŠE OD JEDNOG PUTA? Ginekolog obelodanio: Nisu finansije, ZBOG OVOGA SA TRUDNICE NAJUGROŽENIJE!

01:17

ZBOG ČEGA ŽENE NE OSTAJU TRUDNE VIŠE OD JEDNOG PUTA? Ginekolog obelodanio: Nisu finansije, ZBOG OVOGA SA TRUDNICE NAJUGROŽENIJE!

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.