DOKTOR NENADIĆ OTKRIO KOJI JUTARNJI NAPITAK ĆE VAS ISCEDITI KAO LIMUN: Drastično ubrzava MRŠAVLJENJE, popijte ga
Dr Nenadić o napitku za mršavljenje, Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji program TV Happy

PAŽNJA

DOKTOR NENADIĆ OTKRIO KOJI JUTARNJI NAPITAK ĆE VAS ISCEDITI KAO LIMUN: Drastično ubrzava MRŠAVLJENJE, popijte ga

Ovaj stručnjak tvrdi da je ključno, ako želimo da smršamo, da prestanemo da lažemo i odmah promenimo ishranu

Objavljeno: 07:33h

"Ako želite da smršate, pravilo broj jedan je da ispravite svoju ishranu. Možemo lagati i verovati u nemoguće, ali dok se kašika ne probuši, nema mršavljenja. Cela kofa jabukovog sirćeta dnevno, ili bilo kakvi suplementi, ili ne daj Bože bilo kakve sumnjive tablete i pića, neće vam pomoći ako nema ograničenja u ishrani", tvrdi dr Predrag Nenadić u knjizi „Jabukovo sirće, čuvar vaše zdravlje".

Ovaj stručnjak tvrdi da je ključno, ako želimo da smršamo, da prestanemo da lažemo i odmah promenimo ishranu. Čvrsto veruje da se težina može korigovati samo uravnoteženom ishranom i ograničenim porcijama.

Prema rečima dr Nenadića, telo treba usmeriti u pravcu trošenja masnih naslaga, a sve u cilju stvaranja dodatne energije. Pa, jabukovo sirće vam može pomoći mnogo, više nego što možete zamisliti!

"Jabukovo sirće će biti katalizator svih promena u hemiji tela i masnih ćelija koje mogu da dovedu do promena u metabolizmu masti, a vaše telo će se osloboditi nepotrebnog balasta", kaže dr Nenadić.

Prednosti jabukovog sirćeta za gubitak težine:

Jabukovo sirće
foto: Profimedia

Taninska kiselina iz jabukovog sirćeta sprečava taloženje masti, posebno njeno taloženje u jetri i unutrašnjim organima. Kalcijum se ne razlaže u osnovnom medijumu. Da bi se razgradila, sredina treba da bude blago kisela. A takve uslove u ljudskom organizmu, pored ostalih organskih kiselina, stvara jabukovo sirće. Kalcijum u dodiru sa mastima stvara supstancu koja je veoma slična sapunu, a ljudski organizam je ne apsorbuje u krv, već je odmah izbacuje iz organizma.

Ako u organizmu nema uslova (blage kiselosti) da pravilno asimiluje primljeni kalcijum, mast se nakuplja u ćelijama – telu, neprerađeni ugljeni hidrati se takođe pretvaraju u masne ćelije, sve to u potkožnu masnoću i tako čovek postaje debeo.

Jabukovo sirće ima specifičnu sposobnost otvaranja masnih ćelija i prenosi ovu mast u krv.

Jabukovo sirće podstiče varenje, a samo deo masti se vari, a ostatak se odmah izbacuje iz organizma, još nesvaren.

Jabukovo sirće ubrzava sagorevanje kalorija, a samim tim dovodi do bržeg uklanjanja toksina, štetnih naslaga i materija iz naših ćelija. Doziranje jabukovog sirćeta:

"Za one kojima je jabukovo sirće previše kiselo i ne voli stomak, predlažem sledeću kombinaciju: 2 kašike jabukovog sirćeta 1 kašičica meda ceđeni sok od jabuke (prirodan, bez šećera). Ovo će svima obradovati", kaže dr Nenadić.

Pored soka od jabuke preporučuje se i kombinacija jabukovog sirćeta, meda i vode. Ova kombinacija se može piti ujutru, pre kafe, odmah nakon buđenja.

01:18

DA LI STE ČULI ZA BALKANSKI LJUBAVNI ELIKSIR? Etnološkinja o šok receptu za napitak: OVO JE GLAVNI SASTOJAK BEZ KOGA NE MOŽE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.