KARDIOLOG TVRDI DA JE OVO NAJZDRAVIJI HLEB: Možete ga jesti KOLIKO GOD želite, a nećete se ugojiti ni gram
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

RECEPT

KARDIOLOG TVRDI DA JE OVO NAJZDRAVIJI HLEB: Možete ga jesti KOLIKO GOD želite, a nećete se ugojiti ni gram

Hleb jednostavno nije zdrav, to znamo

Objavljeno:

Ali, ako ne možete bez hleba postoji zdravo rešenje.

Sa zdravstvene perspektive, nema dobrog razloga da jedete hleb – osim ako ne pratite recept kardiologa Stivena Gundrija, piše metropolitan.si.

Prema kardiologu iz Nebraske, postoji samo jedna vrsta hleba koju zaista možete da jedete bez osećaja krivice. I uopšte nas ne čudi što ovaj hleb uopšte ne sadrži žitarice.

Gundri ga u svojoj knjizi „The Plant Paradox“ naziva „skoro hlebom“ i ne sadrži soju, kvasac ili gluten.

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/savurostv

Od čega je?

Belanca, bademovo brašno, kokosovo ulje, kokosovo brašno, brašno od slatkog krompira, brašno od lešnika, bademov puter i još nekoliko stvari.

Po njegovom receptu, jedan komad ima 90 kalorija, a naravno i Gundri je pokrenuo proizvodnju, tako da u knjizi ne otkriva ceo recept.

Ali pošto je sam rekao da je inspiraciju za hleb dobio iz paleo dijete, koja obiluje receptima hleba sa sličnim sastojcima, i vi možete da napravite svoju verziju zdravog „skoro hleba“. Izabrali smo jednu od najpopularnijih na Internetu trenutno, a vi možete istražiti varijacije na ovu temu.

Potrebno je:

  • dve šolje bademovog brašna
  • trećina šolje i kašika mlevenog lana
  • kašičica celih lanenih semena
  • pola kašičice soli
  • kašičica sode bikarbone
  • pola šolje supe
  • šest kašika putera
  • četiri jaja
  • kašičica jabukovog sirćeta
  • pola šolje grčkog jogurta
Hleb
foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u prahu i lan u velikoj posudi. Rastopite puter u šerpi i ostavite da se ohladi pet minuta. Otopljeni puter pomešajte sa jajima, sirćetom i jogurtom.

Recept za hleb punjen povrćem pročitajte ovde.

Pomoću gumene lopatice nežno mešajte mokre i suve sastojke dok ne dobijete testo. Pazite da ne mešate previše ili će postati previše gusto i masno.

Sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Po želji posuti sa još malo lana. Peći na 175 stepeni oko 25 minuta. Koristite čačkalicu da proverite kada je gotovo. Hleb ostaviti da se ohladi u rerni, pa iseći na tanke kriške i poslužiti. Da bi ovaj hleb ostao svež, umotajte ga u papirnu kesicu ili ubruse i stavite u hermetički zatvorenu kesu. Jedina mana ovog hleba što svi sastojci i nisu baš jeftini, ali napravite ga da vam traje nekoliko dana.

BONUS VIDEO:HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.