MAJSTOR BRANKO OTKRIO NAJBOLJI NAČIN ZA UŠTEDU STRUJE: Samo ovako ćete PREPOLOVITI račun - savet zlata vredan
Branko Zrnić, Foto: Printscreen/TV prva

majstorski savet

MAJSTOR BRANKO OTKRIO NAJBOLJI NAČIN ZA UŠTEDU STRUJE: Samo ovako ćete PREPOLOVITI račun - savet zlata vredan

Uz ove savete ćete uštedeti na računu za struju

Objavljeno:

Računi za struju od 1. novembra biće veći za 8%, ali zato racionalnim korišćenjem uređaja mogu da se uštede i struja i novac. Na koje konkretne načine možemo da smanjimo potrošnju i kako da se izborimo sa aparatima koje nazivaju "električnim vampirima", otkrio je majstor Branko Zrnić gostujući na Prva TV.

Sremska Mitrovica, Struja
foto: Grad Sremska Mitrovica

"Suština je u tome da pravilno koristimo električne uređaje, jer što je god snažniji grejač u tom električnom uređaju, više se može uštedeti. Na primer, na bojleru. Pravilnim korišćenjem bojlera, znači grejanjem vode samo do temperature koju telo vaše možda trpi, a to je nekih 40-45 stepeni, jedna četvoročlana porodica možda uštedi do 2000 dinara", objašnjava Zrnić dodajući šta je važno da znate pri upotrebi veš mašine, TA peći, ali i frižidera!

frizider
foto: Profimedia

Od 15. oktobra počinje i grejna sezona, te je savet majstora Zrnića za sve one koji imaju TA peć da je uključuju noću, kada je struja jeftinija, a zatim njenu toplotu da koriste preko dana. Da li treba samo uveče uključivati električne uređaje kada je jeftinija struja? Prvo, majstor ne preporučuje uključivanje mašine noću.

Još saveta za uštedu pogledajte ovde.

"Veš mašine mnogi uključuju noću i dešava se da ili crevo ispadne iz kade i napravi se poplava ili mašina negde curi", objašnjava majstor za kraj.

BONUS VIDEO:OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.