TEGLA PUNA ZDRAVLJA
NAJUKUSNIJI ZELENI PARADAJZ U ULJU: Starinski recept za ZIMNICU koja se BRZO pravi, a još BRŽE SMAŽE
Način pripreme ove starinske zimnice je vrlo jednostavno objašnjen, tako da će ispasti svakome iz prve
Već neko vreme traje sezona pravljenje raznih zimnica, od kisleih, ljutih do šarenih slatkih zavrzlama koje će se naći kao salata uz svako jelo u sezoni jesen/zima, pa i kasnije ukoliko pripremite tako da vam duže traje.
U narednim redovima pročitajte recept za starinsku salatu sa zelenim paradajzom u ulju koja se mora naći na polici sa ostalom zimnicom.
Sastojci:
- 500 ml vode
- 3 kg zelenog paradajza
- 1 l sirćeta
- 2 do 3 glavice sitno iseckanog belog luka
- 3 do 4 kašike šećera
- 3 kašike soli
- ulje za prelivanje paradajza
Priprema ovog recepta ide ovako:
U dublju i širu šerpu sipati vodu,sirće, so,šećer i pustiti da provri.
Paradajz oprati i iseći na kolutove oko 1cm debljine.
Stavljati isečene kolutove u provrelu vodu i kuvati samo 1 minut...vaditi sa rešetkastom kašikom i stavljati u cediljku.Uraditi tako i sa ostatkom paradajza ( nemojte da prepunite šerpu sa paradajzom nego stavljati po manje da se brže blanširaju )
Blanširani paradajz stavljati u čiste i sterilisane tegle,red paradajza red sitno iseckanog belog luka dok ne napunite tegle.
Kad ste napunili sve tegle, naliti sa uljem koje god imate.
Zatvoriti sve tegle i ostaviti da se ohladi.Čuvati na hladnom mestu.
BONUS VIDEO:EDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
(Espreso/coolinarika.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!