GREŠKA KOJU SVI PRAVE KADA PERU VEŠ, A NISU SVESNI KOLIKO JE LOŠA PO ZDRAVLJE: Tako se samo pravi LEGLO BAKTERIJA
Veš mašina, Foto: Profimedia

savet

GREŠKA KOJU SVI PRAVE KADA PERU VEŠ, A NISU SVESNI KOLIKO JE LOŠA PO ZDRAVLJE: Tako se samo pravi LEGLO BAKTERIJA

Često se pravi ova greška, a to može da izazove pojavu i rast bakterija

Objavljeno:

Stručnjak za čišćenje Teri Fišer objašnjava da ako se odeća ostavi u mašini za pranje veša duže od 30 minuta nakon što je završila pranje, ona može postati leglo bakterija.

– Jedan od najvažnijih delova održavanja čistoće i reda u domaćinstvu je redovno pranje veša. Ali mokar veš ostavljen u mašini za pranje veša samo 30 minuta nakon završetka ciklusa može da izazove rast bakterija – upozorava Fišer.

Nisu sve bakterije štetne za telo, ali neke mogu da doprinesu bolestima kao što su prehlade, infekcije grla i groznica.

– Većina nas voli da misli da su naše kuće lepe i čiste i da smo dobri u uklanjanju mikroba. Ali istina je da je nemoguće potpuno se otarasiti bakterija. Dok su uobičajeni zadaci čišćenja kao što su brisanje podova, čišćenje tuševa i redovno brisanje površina prilično očigledni, predmeti koji se svakodnevno koriste i možda nisu dezinfikovani mesecima ili čak godinama mogu postati leglo bakterija – objašnjava Teri i upozorava:

– Kućni predmeti kao što su daljinski upravljači, slanici i bibernici, ili kvake, koriste se više puta dnevno i obično ne pomišljamo da ih redovno dezinfikujemo. Iako se čini kao zastrašujući zadatak, održavanje čistoće kuće je posao koji traje pola sata, piše Telegraf.

BONSU VIDEO:EVO KAKO PREPOZNATI NAJSLAĐU LUBENICU! Uzgajivač otkrio genijalan trik koji malo ko zna SA OVIM METODAMA NIKADA NEĆETE POGREŠITI

01:25

EVO KAKO PREPOZNATI NAJSLAĐU LUBENICU! Uzgajivač otkrio genijalan trik koji malo ko zna SA OVIM METODAMA NIKADA NEĆETE POGREŠITI

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.