PROBAJTE I VI
UKISELJENI LUK U TEGLI ZA 10 MINUTA ODUVAĆE SVAKOG KO GA PROBA: Spremite ga umesto ZIMNICE Britanci se KUNU U NJEGA
Recept za ukiseljeni luk u tegli
Klasika Britanske kuhinje je definitivno ukiseljeni luk, jednostavlno i sprema se za 10 minuta.Ako niste znali kako se pravi, a probali ste ga po restoranima i sviđa vam se, evo prilike a i recepta sami da ga napravite.
Potrebno:
- 2-3 manje glavice crvenog luka
- 1 ravna kašičica soli
- 2 ravne kašičice šećera
- 75 ml jabukovog sirćeta
- 150 ml vode
- par zrna bibera
Priprema:
Luk oljuštite i iseckajte na kolutove, pa ih razdvojte. Pripremljen luk stavite u teglice.
U drugu teglicu sipajte so, šećer, sirće i vodu. Stavite poklopac i dobro promućkajte da se so i šećer otopi. Tečnost sipajte u teglice sa lukom.
Po želji u svaku teglicu dodajte par zrna crnog bibera a možete i beli luk. Zatvorite teglice i ostavite u frižidu preko noći i sutra već možete poslužiti uz neki burger, dodatak salati, itd.
Prijatno!
(Espreso/Minjina Kuhinjica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!