JANA PODELILA TRIK UZ KOJI ĆE VEŠ BITI SUV ZA MANJE OD 2 SATA: Rešila problem svih domaćica, neverovatno je DOBRO
Sušenje veša, Foto: Printscreen/Youtube/Smart Fox

sjajno

JANA PODELILA TRIK UZ KOJI ĆE VEŠ BITI SUV ZA MANJE OD 2 SATA: Rešila problem svih domaćica, neverovatno je DOBRO

Hladno vreme donosi veliki problem, a ova dama ga nam je konačno rešila

Objavljeno:

Kad dođe hladno vreme, dolazi pitanje: "Gde i kako sušiti veš?". Kako najčešće nema dovoljno radijatora za svu garderobu, a napolju je kišni dan, nastaje veliki problem.

Ipak, postoji rešenje. Čak i u takvim uslovima možete osušiti veš za manje od 2 sata, danas otkrivamo kako!

Sušenje veša
Sušenje vešafoto: Printscreen/TikTok/cleanfreak_cleaning_co

Kada dani postaju sve kraći i hladniji, a vlaga i opasnosti od buđi u vašem domu sve veće, javlja se veliki problem gde i kako sušiti veš.

Ipak, jedna žena nam je priskočila u pomoć, sa peškirom koji će uštedeti i na vremenu sušenja i na računima za struju.

U video snimku objavljenom na Tiktok-u, Jana objašnjava da možete smanjiti vreme sušenja dodavanjem "suvog peškira u prvih 15 minuta" u mašinu za sušenje veša nakon čega možete da ga uklonite i to će, tvrdi ona, ubrzati proces sušenja "za preko 30%".

U komentarima videa neko je upitao da li je peškir "posle vlažan" na šta je ona odgovorila: "da, upija mnogo viška vlage". Drugi komentator je napomenuo da ovaj trik zaista radi, dodajući da koristi ovu tahniku za tkanine koje se teže suše, kao što su frotirni ogrtači i jorgani i da čak i kod njih pomaže.

Štipaljka, Sušenje veša
foto: Printscreen TikTok/xox_christinaaaa

U jesenjem i zimskom periodu mokra ili vlažna odeća ostavljena da se osuši na vazduhu može povećati šansu da se pojavi buđa u domu. Isto tako, mašine za sušenje veša mogu napraviti veliki račun za struju, pa mogućnost da ubrzate vreme rada skupe mašine korišćenjem trika sa suvim peškirom predstavlja veliko olakšanje za budžet.

Međutim, ako ne posedujete mašinu za sušenje veša, još uvek postoje stvari koje možete da uradite da smanjite uticaj mokre odeće na vaš dom i ubrzate vreme sušenja.

Možete da koristite odvlaživač da biste smanjili efekte sušenja veša - bilo električne ili jeftine posude za jednokratnu upotrebu. Još jedan stručni savet je da dodate posudu kamene soli na prozorsku dasku dok se veš suši, a da pritom pazite da i prozore držite otvorene, jer ventilacija minimizira uticaj kondenzacije izvučene iz mokrog veša, a so će pomoći da se apsorbuje deo vlage iz vazduha.

Majke i snajke

48:09

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP04

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.