OVO SU ZNACI DA ŽENA DUGO NIJE IMALA ODNOSE: Nekada su ih LEČILI, a dans se prepoznaju po OVOME
Ovo su znaci da žena dugo nije imala odnose, Foto: Profimedia

morate znati

OVO SU ZNACI DA ŽENA DUGO NIJE IMALA ODNOSE: Nekada su ih LEČILI, a dans se prepoznaju po OVOME

Evo kako da prepoznate ženu koja dugo nije imala seks

Objavljeno:

Davno se verovalo da žene koje nemaju aktivan seksualni život pate od histerije. Ova teorija je kasnije opovrgnuta, ali se mnogo priča o tome kako redovan seksualni život doprinosi fizičkom i mentalnom zdravlju žena.

Reč histerija potiče od grčke reči hystera, što u prevodu znači materica. Histerija je vid nervoze u kojoj dominiraju različiti fizički, senzorni, motorni i mentalni poremećaji psihogenog porekla, kao što su napadi smeha i tuge, ekstremna razdražljivost, uznemirenost, brzo kucanje srca, gađenje, bol u različitim delovima tela.

Poremećaji histerične prirode prvi put su bili primećeni kod mlađih žena u antičkoj Grčkoj. Odavno se verovalo da samo žene pate od histerije, iako bolest može da se pojavi kod oba pola. Mnogi lekari su praktikovali karličnu i genitalnu masažu za lečenje histerije, piše Crnobelo.rs.

Cilj je bio da se oboleli pacijent dovede do "histeričnog paroksizma“ ili orgazma, što usporava disanje i izaziva osip na koži, vaginalno mokrenje i abdominalne kontrakcije.

Ovo se praktikovalo u viktorijanskoj eri i proširilo se na različite delove Evrope i SAD u ranom 19. veku.

Osim tretmana sa masažom, histerija se lečila i uz pomoć vibratora koji se pojavio krajem 19. veka. Američki pisac Rejčel Mejner u svojoj knjizi "Tehnologija neprijatelja", opisao je kako je "elektromehanički medicinski instrument“ pomagao ženama..

Seks
foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

On je takođe potvrdio kako je ovaj metod efikasniji od masaže. Savremeni pristup ovom problemu kaže da se histerija može razlikovati po karakteru i histeričnim napadima.

Ali, da li žene koje se uzdržavaju od seksa imaju veće šanse da pate od ovih bolesti i poremećaja od onih koje imaju redovan seksualni život?

Apstinencija ili neredovan seksualni život mogu da budu svesno ili nesvesno izabrani, prisilni ili dobrovoljni i da zavise od zdravlja tela, psihe i duše žene.

Neredovan seksualni život i apstinencija koja je dobrovoljno izabrana ili se nameće iz raznih društvenih i moralnih principa donose štetno stanje. Takva apstinencija šteti fizičkom i mentalnom zdravlju, a onda trpi i telo. Ali u modernom dobu nema dovoljno istraživanja koja pokazuju da seksualna apstinencija može biti povezana sa razvojem psihijatrijskih poremećaja.

Bonus video: SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

04:39

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.