Pasta Sofije Loren, Foto: Printscreen/youtube/Gordon Kisser
divina omiljena
RECEPT ZA KREMASTU PASTU ITALIJANSKE DIVE SOFIJE LOREN: Sprema se za svega 15 minuta, a ukus ćete OBOŽAVATI
Italijanska diva obožava baš ovu pastu
Objavljeno:
"Kuvanje je čin ljubavi, poklon, način da podelite male tajne koje se krčkaju na šporetu", izjavila je Sofija Loren svojevremeno.
Sasvim očekivano, testenina je u njenom kuvaru zauzela centralno mesto, a ovog puta mi vam donosimo jedan od Sofijinih recepata za pastu - veoma jednostavan, ali očaravujće ukusan i aromatičan.
Potrebni sastojci:
- 250 g špageta
- 60 g maslaca
- 3 čena belog luka
- korica 3 limuna
- 60 ml soka od limuna
- 120 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
- 25 g izrendanog parmezana
- šaka svežeg bosiljka
Priprema:
- Špagete skuvajte na uobičajen način.
- Sitno iseckajte beli luk, izrendajte korice limuna i iscedite sok limuna.
- U velikom tiganju rastopite maslac na umerenoj temperaturi.
- Propržite iseckan beli luk, dodajte polovinu pavlaku za kuvanje, biber i so. Promešajte i lagano sve dinstajte.
- Dodajte gotovu testeninu (isceđenu od vode), pa prelijste ostatkom pavlake.
- Umešajte i sok i koru limuna dok se sve lepo ne sjedini. Dodajte parmezan i bosiljak i servirajte.
BONUS VIDEO:JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA
(Espreso/zena.blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!