STRUČNJAK OTKRIO KAKO DA UKLONITE STARAČKE PEGE: Ne treba vam LASER, ovo možete i sami KOD KUĆE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/LaserCollege

MORATE ZNATI

STRUČNJAK OTKRIO KAKO DA UKLONITE STARAČKE PEGE: Ne treba vam LASER, ovo možete i sami KOD KUĆE

Uz ove savete izbelećete staračke pege do maksimuma, bez hemije

Objavljeno:

Smeđe fleke na koži estetski ne izgledaju lepo, ali na svu sreću nisu štetne niti su na bilo koji način opasne. Preteranih razloga za brigu nema, ali opet mnogima smetaju i žele ih ukloniti

Staračke pege po rukama i licu najčešće se javljaju u zrelom dobu, iza pedesete godine života. Ove neželjene hiperpigmentacije, ponekad ne zaobilaze ni mlađe osobe, naročito ako su više izložene suncu. U velikoj meri za njihov nastanak doprinose i hormonske promene, ali i genetika.

Zvanična i alternativna medicina nude nam rešenja u vidu brojnih procedura i preparata, ali rezultati neće stići preko noći. Za staračke pege i fleke trebat će vam dosta vremena i stpljenja kako bi se problem u potpunosti uklonio.

Pored skupocenih krema i tretmana postoje brojne prirodne recepture koje možete napraviti kod vaše kuće. U nastavku donosimo pregršt recepata, kako se prave i koriste.

Kako ukloniti staračke pege prirodnim putem

Osim skupih krema i tretmana, postoji veliki broj prirodnih metoda kako skinuti staračke pege sa ruku i lica. Svakako ih vredi probati, jer ništa ne koštaju, a većinu sastojaka imate kod kuće.

Mlečna kiselina izbjeljuje kožu na isti način kao i limunska. Dvaput dnevno nanesite mleko direktno na staračke fleke, ostavite neka odstoji 15 do 30 minuta, pa dobro isperite.

Ukoliko vam je koža izrazito masna, pomešajte mleko s nekoliko kapi limunovog soka. Također, za dodatni efekat dodajte malo soka od paradajza i kiselog mleka, koji su također dobri izbeljivači.

Sirće
foto: Printscreen/Youtube/vazdamagazin

Nezaobilazno jabukovo sirće

Ovo je lek za mnoge zdravstvene probleme, a efikasno skida i neestetske tamne mrlje s kože naročito one od sunca. Na kritične regije nanesite malo jabukovog sirćeta, ostavite neka miruje pola sata, pa posle isperite.

Ako se tretman sprovodi jednom dnevno, napredak će biti primjetan posle šest nedelja. Da biste pojačali delovanje, pomešajte ga sa sokom od crnog luka.

Med i jogurt brišu hiperpigmentacije

Ova kombinacija vrlo uspešno eliminiše smeđe mrlje na licu, evo kako se pravi smesa: Pomešajte jednake delove meda i jogurta, nanesite ih na staračke pege, ostavite dvadesetak minuta, pa zatim isperite.

Limunov sok je super efikasan

Blaga kiselina ovog citrusa uklanja odumrle ćelije i aktivira stvaranje mladog, novog tkiva. Nakapajte svež limunov sok direktno na fleke po koži bar dva puta dnevno. Ponavljajte postupak sve dok ne dobijete željene rezultate.

Aloe vera
foto: Profimedia

Gel od aloje

Takođe sadrži materije koje uklanjaju odumrle ćelije. Aloja će pomoći formiranje novog, zdravog tkiva. Redovnom upotrebom ove lekovite biljke staračke pege postepeno će blijediti i na kraju će sasvim nestati.

Ulje ricinusa izbeljuje pege

Ovaj preparat dokazano je delotvoran u lečenju staračkih fleka. Umasirajte kap ricinusa na fleku, razmažite i ostavite neka odstoji minut-dva. Tretman staračkih pjega sprovodi se dva puta dnevno, a efekat je uočljiv za oko mesec dana. Ukoliko vam je koža previše suva, pomešajte ricinus s kokosovim, bademovim ili maslinovim uljem.

Bonus video: LEKAR KOJI JE SPASAO SIMANIĆA OTKRIVA KADA SE BORIŠA VRAĆA NA TEREN: Neizmerna ljubav i empatija saigrača mu daju da snagu

04:38

LEKAR KOJI JE SPASAO SIMANIĆA OTKRIVA KADA SE BORIŠA VRAĆA NA TEREN: Neizmerna ljubav i empatija saigrača mu daju da snagu

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.