RECEPT ZA VRHUNSKE ZDRAVE SIROVE POGAČICE: Trebaju vam 3 sastojka, neverovatnom BRZINOM se TOPE U USTIMA (VIDEO)
Pogačice, Foto: Printscreen/Youtube/Biljna ishrana

PROBAJTE I VI

RECEPT ZA VRHUNSKE ZDRAVE SIROVE POGAČICE: Trebaju vam 3 sastojka, neverovatnom BRZINOM se TOPE U USTIMA (VIDEO)

Ako se odlučite da se oprobate u sirovoj ishrani onda su ove pogačice od bundeve odličan početak.

Objavljeno:

Recept za sirove pogačice bez brašna, koje će postati klasika u vašem domaćinstvu.

Sastojci

I varijanta – mak i vanila

  • 1 kg narendane bundeve
  • 500 g celovitog parčeta bundeve (bez kore)
  • 30 g sveže mlevenog maka
  • 1 kašika ekstrakta vanile*

II varijanta – mak i nar

  • 1 kg narendane bundeve
  • 500 g celovitog parčeta bundeve (bez kore)
  • 30 g sveže mlevenog maka
  • semenke jednog nara

III varijanta – nar i cimet

  • 1 kg narendane bundeve
  • 500 g celovitog parčeta bundeve (bez kore)
  • semenke jednog nara
  • 1/2 kašičice cimeta
Bundeva, Nar, Pogačice
foto: Printscreen/Youtube/Biljna ishrana

Oprema:

  • nož i daska za seckanje
  • guljač povrća
  • procesor za hranu ili rendaljka
  • zamrzivač
  • blender
  • higijenske rukavice
  • modlica za burgere
  • dehidrator

Priprema:

Prvi korak je oljuštiti bundevu. Zatim presečete bundevu na pola i izvadite semenke iz sredine. Nasečete kilogram bundeve i narendate je.

Bundeva, Nar, Pogačice
foto: Printscreen/Youtube/Biljna ishrana

Prebacite narendanu bundevu u činiju i stavite tu činiju u zamrzivač na oko 8 sati da se bundeva zamrzne. Takođe, stavite u zamrzivač, uz ovu činiju jedno oljušteno parče od 1/2 kg bundeve u komadu.

Izvadite narendanu bundevu i komad bundeve iz zamrzivača i ostavite ih da se odmrznu. Zamrzavanje i odmrzavanje skrobnih i celuloznih namirnica dovodi do njihovog omekšavanja. Stavite tako omekšan komad bundeve u blender i izblendujete ga u gust, kremast puding.

Ako pravite varijantu ovog recepta sa makom i vanilom, dodate kašiku ektrakta vanile u blender i izblendujte vanilu u puding. Sipate ovaj kremasti puding preko narendane bundeve. Dodate sveže samlevene semenke maka.

Sve dobro promešate.

Ili ste se možda odlučili za varijantu mak i nar? Isti postupak… narendate 1kg muškatne bundeve, a komad od pola kilograma ostavite za puding.

Bundeva, Nar, Pogačice
foto: Printscreen/Youtube/Biljna ishrana

Zamrznete i narendanu bundevu i čitav komad bundeve, te ih odmrznete. Napravite kremast puding i umešate ga u narendanu bundevu. Dodate sveže mleven mak i semenke nara, te sve zajedno dobro izmešate.

A i treća varijanta – nar i cimet ide po istom principu. Naravno, vi slobodno napravite i svoju varijantu ovog recepta – osnovni princip sada znate.

Koju god varijantu ovog recepta da ste odabrali, sada idemo na sledeći korak, a to je da dobijenu smešu stavljamo u modlicu, kako bismo napravili oblik pogačica.

Bundeva, Nar, Pogačice
foto: Printscreen/Youtube/Biljna ishrana

Poređate pogačice na police dehidratora. Stavite police dehidratora sa pogačicama u dehidrator. Dehidrirate ove pogačice na 46 stepeni C oko 4 sata. Okrenete pogačice i dehidrirate ih još dodatna 2 sata.

A evo i jedan trik kako možete brzo i lako da okrenete sve pogačice odjednom. Preklopite sve pogačice sa još jednom policom dehidratora, dobro uhvatite obe police istovemeno i samo ih okrenete. Pazite da dobro uhvatite obe police istovremeno i da ih črvsto držite prilikom okretanja.

Bundeva, Nar, Pogačice
foto: Printscreen/Youtube/Biljna ishrana

Izvadite sve pogačice, poslažete ih na tanjir i uživate u njima dok su još tople.

Prijatno!

01:51

ISHRANA

(Espreso/Biljna ishrana)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.